П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
27/11/2014 15:18

В Україні вшанували пам’ять жертв голодоморів

У столиці на території Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» відбулися скорботні заходи до 81-х роковин  Голодомору 1932–33 рр.

Участь у вшануванні пам’яті загиблих від голоду взяли Президент України Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, члени Уряду, а також представники органів державної влади, керівництва столиці, посольств іноземних держав, громадськості та духовенства.
Під час траурного мітингу посадовці запалили свічки й поклали до меморіалу композиції з колосків та калини.
Участь у скорботній ході взяло керівництво міліцейського відомства.
Біля Меморіалу пам’яті жертв голодоморів звернувся зі словом Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Виступили й представники інших церков та релігійних конфесій.
Разом із загальнонаціональною хвилиною мовчання відбулася традиційна громадська акція «Запали свічку». Крім цього, у бібліотеках, кінотеатрах, клубах, музеях Києва пройшла низка тематичних заходів: виставки архівних документів та фотоматеріалів, записи свідчень очевидців, відкриті лекції, інші публічні заходи, присвячені вшануванню пам’яті жертв голодоморів в Україні.
Зазначимо, що скорботні заходи  проводилися по всій державі. Пам’ять про ту трагедію об’єднала наших людей, адже це одна з найболісніших сторінок у літописі українського народу.
Вікторія Паламарчук, м. Київ
друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті