П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
13/11/2014 14:29

Президент увів у дію рішення РНБО

Президент Петро Порошенко своїм Указом увів у дію рішення Ради на­ціо­нальної безпеки і оборони України від 12 вересня «Про комплекс заходів щодо зміцнення обороноздатності держави та пропозиції до проекту Закону України „Про Державний бюджет України на 2015 рік” по статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України».

Згідно з рішенням РНБО, Кабінету Міністрів, зокрема, доручено невідкладно переглянути порядок комплектування Збройних сил України й інших утворених відповідно до законів України військових формувань особовим складом, сформованим на добровільній основі, передбачивши укладення короткострокових контрактів на проходження військової служби.

Також Уряд має вжити заходів щодо відновлення початкової військової підготовки в загальноосвітніх навчальних закладах.

Кабінету Міністрів доручено в місячний строк опрацювати питання формування оптимальної моделі убезпечення України, зокрема щодо укладення багатостороннього міжнародного договору або двосторонніх міжнародних договорів нашої країни з іншими державами про надання Україні дієвих гарантій безпеки для захисту її суверенітету й територіальної цілісності.

У сфері фінансового забезпечення сектору безпеки й оборони на Уряд покладено завдання невідкладно доопрацювати проект Державного бюджету України на 2015 рік, передбачивши пріоритетність фінансування оборонних програм. Зокрема, передбачається фінансування потреб національної оборони на рівні не менше як 3 % ВВП на рік.

Уряду також доручено опрацювати питання розширення виробництва товарів військового призначення для модернізації оборонно-промислового комплексу.

 

 

Прес-служба Президента України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті