П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
10/10/2014 14:55

Контроль кордону – передумова миру

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із постійними представниками країн-членів ОБСЄ, на якій обговорювалась необхідність встановлення дієвого контролю за українсько-російським кордоном.

Глава держави звернувся до представників ОБСЄ з проханням про невідкладну активізацію зусиль спеціальної моніторингової місії і закликав збільшити кількість спостерігачів до 1 500. «За нашими підрахунками, лише така кількість інспекторів ОБСЄ за наявності як мінімум 29 безпілотників здатна забезпечити об’єктивний контроль території, захопленої терористами», – зауважив Президент.

Він наголосив на необхідності невідкладної імплементації Мінських домовленостей, акцентуючи увагу представників ОБСЄ на важливості забезпечення контролю українсько-ро­сій­ського кордону за участі інспекторів ОБСЄ з відповідною відеофіксацією як необхідною передумовою подальшого втілення Мирного плану. «Тільки такий контроль сприятиме подальшій деескалації ситуації на сході України», – сказав очільник держави.

Петро Порошенко звернув увагу представників ОБСЄ на численні факти порушення режиму припинення вогню та продовження використання бойовиками важкої артилерії.

«Нам потрібно діяти рішуче й мати чітку дорожню карту з імплементації Мінських домовленостей. Якщо ми не будемо йти у форматі Мінська – ми можемо мати дестабілізацію не лише в Україні та Європі, а й на глобальному рівні», – наголосив Президент. Він також запросив представників ОБСЄ взяти участь у спостереженні за виборами до Верховної Ради, які пройдуть 26 жовтня.

Окрему увагу присутніх очільник держави звернув на порушення прав кримських татар в окупованому Криму й запросив активізувати зусилля країн-членів ОБСЄ для відновлення суверенітету й територіальної цілісності України.

У нараді Президента України взяли участь 38 послів – представників країн-членів ОБСЄ.

 

Прес-служба Президента України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті