П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
12/09/2014 14:45

Президент України: «Причини втрат будуть ретельно вивчені»

Під час спілкування з військовослужбовцями Першої оперативної бригади Національної гвардії, 9-м і 23-м батальйонами територіальної оборони, військовослужбовцями Державної прикордонної служби в Маріуполі Президент України Петро Порошенко констатував, що останнім часом Україна стала об’єктом  прямої агресії, в результаті якої українські військові зазнали тяжких втрат під Іловайськом.

Він запевнив, що будуть з’ясо­вані всі обставини такого розвитку подій. «Причини важких втрат будуть ретельно вивчені та проаналізовані для того, щоб вони не повторились у майбутньому», – сказав глава держави.
За його словами, факт оточення й загибелі військових у районі Іловайська та інших точках розслідує військова прокуратура.
«Слідчі вивчають, як планувались і проводились ці операції. Призначено військово-тактичну експертизу, що дасть відповідь стосовно правомірності прийняття рішень командним складом сил АТО та ступеня їх відповідальності. Винні не уникнуть покарання», – наголосив Петро Порошенко, запевнивши у відповідних кад­рових висновках за результатами розслідування. Разом із тим Президент зазначив, що рішення будуть виваженими, і він, як Верхов­ний Головнокомандувач Збройних сил, не допустить показової розправи над командирами.
Глава держави також звернув увагу на те, що, по суті, боєздатність української армії була відновлена «з коліс, лише шість місяців тому». Але навіть у таких надскладних умовах Україна й далі обов’язково боронитиме свої кордони, акцентував він. Саме завдяки зусиллям українських військовослужбовців з’явилася перспектива досягнути миру без широкомасштабної війни.
«Те, що інша сторона взагалі погодилася на переговори, те, що з’явився, нарешті, шанс на мир, – стало можливим завдяки вашим зусиллям», – наголосив Президент, зауваживши, що за два місяці територія, контрольована бойовиками, була зменшена на три чверті. 
«Ми здійснили масштабне перегрупування сил і продовжуємо робити все можливе й неможливе для того, щоб не допустити подальшого наступу ворога», – сказав глава держави, назвавши Маріуполь одним із яскравих прикладів об’єднання зусиль влади, військових і народу задля оборони міста й решти території країни.
«Ворог не в Карпатах саме тому, що ви своїми грудьми прикриваєте Україну тут, у приазовських степах», – констатував він.
 Наприкінці зустрічі Президент вручив військовослужбовцям державні нагороди.
Прес-служба Президента України
друкувати
Додати коментар

Інші статті