П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
22/08/2014 10:27

Президент обговорив із силовиками тактику подальших дій в АТО

Президент України Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств, на якій обговорювалася тактика подальших дій в антитерористичній операції.

«Нам потрібно сьогодні розглянути новий зміст військової операції у нових обставинах», – поставив завдання глава держави.

Він відзначив, що підтверджується інформація про потрапляння на територію України 1200 навчених бойовиків і важкої військової техніки «з боку східного сусіда». Частина цієї техніки була знищена, щодо решти – вживаються заходи з її знищення. «Сьогодні нам треба здійснити перегрупування сил, яке забезпечить захист нашої території та продовження наступальних дій армії», – сказав Президент.

Петро Порошенко повідомив, що наступ українських Збройних сил, Національної гвардії успішно триває, хоча дається це дорогою ціною. «Щодня ми втрачаємо українських героїв, – відзначив він. – Цими днями в результаті прямого влучання гранати був знищений БМП із десантниками, серед загиблих – чоловік відомої волонтерки Тетяни Ричкової». Міністру оборони доручено підготувати подання на нагородження героїв, які ціною свого життя захищають Донбас.

Глава держави наголосив, що нині стоїть завдання перерізати систему забезпечення терористів найманцями, новим озброєнням, боєприпасами, оскільки через неконтрольовані ділянки кордону триває їх надходження. За словами Президента, тактика наразі полягає в тому, щоб «розсікти території, які контролюються терористами, на зони, щільно звузити кільце й не дати можливості для постачання зброї та боєприпасів».

Президент відзначив, що від терористів визволено десятки міст і селищ: «Головне, звільнено мільйони людей, які повертаються до мирного життя». 

Найбільш контрольовані бойовиками міста вже взяті в облогу. Але, на жаль, на них насувається екологічна катастрофа. На шахтах Донбасу вода піднімається на небезпечний рівень. Артилерійським вогнем терористи руйнують трансформаторні підстанції, що підриває енергозабезпечення підприємств постійного циклу. «Фактично руйнується промисловий потенціал Донбасу», – наголосив Президент, повідомивши, що українські ремонтники часто під кулями відновлюють системи енергопостачання.

«Оскільки терористи в цих містах – люди тимчасові, вони не мають нічого, що б їх пов’язувало з цими містами, їм чим гірше – тим краще. Вони руйнують інфраструктуру, підривають підстанції, мости, руйнують підприємства. Вина за це лежить винятково на бойовиках та їхніх закордонних покровителях». Глава держави запропонував обговорити тактику, яким чином зменшити шкоду й уникнути ризику для людей, руйнації промислового потенціалу Донбасу, щоб «потім мінімізувати роботи з відновлення нормального життя».

Прес-служба Президента України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті