П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
07/08/2014 14:45

Нацгвардія придбала техніку

Нацгвардія закупила техніку марок МАЗ  і КамАЗ для оперативного укомплектування підрозділів НГУ. 

При цьому вітчизняний виробник автомобілів КрАЗ залишається стратегічним партнером українських силовиків. Про це міністр внутрішніх справ України заявив, коментуючи повідом­лення в ЗМІ з приводу закупівлі іноземної техніки нібито всупереч інтересам вітчизняного виробника.
Арсен Аваков зазначив, що техніка необхідна для доукомплектування сил Нацгвардії до рівня, якого вимагає воєнний час. Уже формуються три нові оперативні бригади Національної гвардії. Закупівлі проводяться завдяки тому, що Кабінет Міністрів України виділив належні кошти.
«Основний принцип – намагатися триматися на високому сучасному та якісному рівні комплектування. Не купувати старого, що було вживане – тільки нову техніку – як бойову, так і техніку обслуговування», – підкреслив глава МВС.
У зв’язку з бойовими діями на сході країни було прийняте рішення закупити все готове на складах в Україні відповідної якості. Після цього необхідно швидко провести бойове злагодження й негайно відправити укомплектовані підрозділи на виконання бойових завдань. 
«Усе, що відповідало вимогам і було в наявності за фактом на КрАЗі, заводі Малишева, КТРЗ, «Богдані», «Еталоні», – даруйте за сленг – вигребли зі складів дочиста. Далі потрібно було чекати виготовлення. Замовили. Але час не стоїть на місці! Доукомплектувалися зі складів українських дистриб’юторів МАЗу і КАМАЗу. І тепер скомплектована перша бригада вже проходить бойове злагодження й готується виступати в район бойових дій», – зазначив Арсен Аваков.
За його словами, обсяг замовлення на український КрАЗ сьогодні – два контракти на 60 і 310 автомобілів на суму близько 361 млн гривень. Серед замовленої техніки – тягачі, броньовані й бортові, кунги, спецмашини, платформи, причепи, ремонтні майстерні. Також замовлено 20 броньованих машин спеціального призначення «Кугуар», з яких 10 поставлено і 10 – очікуються, та 21 автомобіль моделі «КрАЗ Спартан». Терміни постачання визначені за графіком із 1 липня до кінця поточного року. Крім того, готується ще один контракт на 40 машин, сума контракту – 95 млн грн.
«КрАЗ для нас – основний стратегічний постачальник на майбутнє – доти, доки буде тримати конкурентне співвідношення ціна – якість, як нині», – підкреслив Арсен Аваков.
Нагадаємо, що 26 липня Президент України Петро Порошенко в рамках інспекторської перевірки відвідав оперативну бригаду Національної гвардії України, що в Нових Петрівцях під Києвом. Під час візиту він ознайомився з озброєнням і технікою, які перебувають на оснащенні частин Національної гвардії України.
Микола Гулевич, м. Київ

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті