П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
04/08/2014 16:49

Звернення Президента України з нагоди Дня хрещення Київської Русі

Дорогі співвітчизники!

Дозвольте привітати Вас із знаменним для всіх нас святом – Днем Хрещення Руси–України.

1026 років тому князь Володимир охрестив наших пращурів, зробив християнство державною релігією і через це увійшов в історію та нашу свідомість як Великий і Рівноапостольний.

Збулося пророцтво Святого Апостола Андрія Первозваного: «На цих горах засяє благодать Божа, і буде місто велике, і церков багато воздвигне Бог».

Київська Свята Софія та львівський собор Святого Юра, Києво-Печерська лавра та бахчисарайський Успенський монастир, численні храми древнього Чернігова та донецько-святогірська Свято-Успенська лавра – це символи глибокої віри українців у Воскреслого Христа.

З часів Володимирового Хрещення Україна є невід’ємною частиною християнської європейської цивілізації. Але Володимир обрав для нас не лише релігію, але й політичний вектор. Вже Володимирового сина Ярослава Мудрого назвали тестем Європи – настільки швидко наша держава інтегрувалася в європейський простір.

Золотоверхий Київ став серцем нашої держави. Величні дзвони та високі хрести його храмів спонукали наших пращурів боронити незалежність країни. І нас надихають.

Згадаймо й помолімося за здоров’я та многая літа тих, хто захищає державу, хто утверджує золотий Володимирів тризуб на українському Донбасі. Нехай Господь їх береже та укріпляє, надає сил. Повинні сьогодні згадати і всіх тих, хто загинув за нас із вами, за Україну. Помолитися і за душі загиблих героїв, і за душі мирних громадян, земне життя яких передчасно обірвалося з вини бойовиків-терористів.

Нехай Господь по молитвах святого рівноапостольного князя Володимира Хрестителя береже Україну та всіх нас!

Слава Ісусу! Слава Україні!

Петро ПОРОШЕНКО

друкувати
Додати коментар

Інші статті