П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
17/04/2014 16:55

Резервісти НГУ вирушили на схід

15 квітня новостворений резервний батальйон Національної гвардії України вирушив до східного регіону держави.

Нагадаймо, що це перший такий підрозділ, сформований із доб­ровольців – активістів Само­оборони Майдану. Впродовж останнього місяця в навчальному центрі в селі Нові Петрівці, що під Києвом, резервісти опановували ази військової справи. І ось зранку вони вишикувалися на плацу в пов­ній бойовій готовності.

Проводити гвардійців прибули секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій, заступник міністра внутрішніх справ України Микола Величкович, начальник управління Північного ТрК ВВ МВС генерал-майор Микола Миколенко.

Звертаючись до бійців, Анд­рій Парубій заявив: «Мусимо визнати, що події на сході України координуються ззовні й спрямовані на те, щоб посіяти розбрат серед українців та, скориставшись слабкістю, захопити частину території держави». Секретар РНБО високо оцінив шляхетне прагнення добровольців стати на захист Вітчизни: «Це велика відповідальність – бути там, де потрібно Батьківщині. Попереду непрості дні та ночі, але за вами – батьки й родини, весь український народ. Упевнений, що своїми діями та мужністю ви покажете приклад служіння народу та державі».

Ірина МАКАРЧЕНКО, м. Київ.

Фото Олексія ЧЕРНОБАЯ

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті