П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
10/04/2014 13:40

Україна – неподільна!

У зв’язку із ситуацією, що склалась у східних областях держави, у рамках Закону України «Про боротьбу з тероризмом» у трьох регіонах країни – на Донеччині, Луганщині та Харківщині – була оголошена антитерористична операція. Її перший етап пройшов уранці 8 квітня в Харкові. Під час спецоперації, що тривала 18 хвилин і завершилася без єдиного пострілу, були затримані близько 70 осіб. Про це на спільному брифінгу повідомили міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та в. о. Глави Адміністрації Президента України Сергій Пашинський. 

-У понеділок, 7 квітня, близько 11-ї, будівля Харківської облдержадміністрації повернулася під контроль правоохоронців. Сепаратисти спробували повернути свої позиції, здійснивши підпал будівлі. У бік працівників міліції полетіли коктейлі Молотова та світлошумові гранати. Кілька правоохоронців були поранені, один – тяжко, – зазначив Арсен Аваков.

За словами міністра, сили особового складу були сконцентровані на захисті пожежних машин, що прибували для гасіння полум’я. Скориставшись цим, понад дві сотні бойовиків-сепаратистів про­ник­ли у приміщення ХОДА.

– Було прийняте рішення провести спецоперацію, яка розпочалась у вівторок, о 6.25, силами бійців спецпідрозділу «Ягуар» та працівників підрозділів харківської міліції, – деталізував Арсен Аваков. – Щоб ніхто із мирного населення не постраждав, метро було закрите, перекриті підходи до будівлі. Без жодного пострілу впродовж 18 хвилин затримали близько 70 осіб та вилучили зброю. Нині будівля облдержадміністрації під охороною, ситуація стабільна.

Глава відомства додав, що останні події на Харківщині засвідчили необхідність якомога швидше переглянути кадровий склад обласних підрозділів. Утім, Арсен Аваков наголосив: ні в якому разі не можна стригти всіх під одну гребінку. Насамкінець міністр наголосив на тому, що ситуація на сході країни все ще залишається досить непростою.

– Є інтереси країни та переважної більшості людей, зокрема й на сході, які вимагають реакції на такі прояви. Ми діятимемо жорстко та впевнено, – зауважив Арсен Аваков.

Сергій Пашинський поінформував громадськість про те, що Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України», яким передбачено збільшення строків позбавлення волі за вчинення найтяжчих злочинів проти основ національної безпеки України.  Він також повідомив, що нині роботу правоохоронних органів на Донеччині координує Перший віце-прем’єр-міністр Віталій Ярема, а на Луганщині – глава СБУ Валентин Наливайченко.

– Приміщення, що були захоплені терористами, заблоковані силами підрозділів спеціального призначення. Зброю не захоплено. Задля уникнення кровопролиття правоохоронці запропонували терористам скласти зброю та здатися. Нині спец­операція триває. Найближчим часом її буде завершено. Україна була, є і буде унітарною державою, – резюмував Сергій Пашинський. 

Марія САЛЬНІК, «ІЗ». Фото Дмитра БАТИРЕНКА

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті