П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
10/11/2013 19:51

Турбота про ветеранів – пріоритет для держави

Соціальний захист ветеранів та інвалідів Великої Віт­чизняної війни 1941–1945 років залишається беззапереч­ним пріоритетом державної політики України, наголошує Президент Віктор Янукович.

«Ми у вічному боргу перед тими, хто свої життя та здоров’я поклав на вів­тар священної боротьби за мирне й щасливе майбутнє. І тому соціальний захист ветеранів та інвалідів війни залишається беззаперечним пріоритетом нашої державної політики», – зазначив глава держави, виступаючи на урочистостях з нагоди 70-ї річниці визволення Києва від фашистських загарбників.

Віктор Янукович підкреслив, що, незважаючи на світову економічну кризу, владі вдалося підвищити майже в півтора разу середній розмір пенсії ветеранам та інвалідам війни. Крім того, за словами Президента, пенсія членів родин померлих інвалідів війни зросла більш ніж на 700 гривень. «Доброю традицією стала виплата грошової допомоги ветеранам війни до Дня Перемоги. Ми збільшили цю допомогу в 4,5 разу», – сказав глава держави.

Президент зазначив, що 2010 року була розпочата програма забезпечення квартирами інвалідів Великої Вітчизняної вій­ни, завдяки якій уже понад 800 сімей інвалідів війни змогли отримати житло.

Віктор Янукович нагадав, що в червні 2013 року ним підписано закон щодо першочергового безоплатного забезпечення інвалідів війни санаторно-ку­рорт­ним лікуванням. «На жаль, у попередні роки програми оздоровлення ветеранів пробуксовували. Зокрема, торік лише третина з усіх ветеранів війни – а їх у нас 81 тисяча – змогла пройти таке лікування», – сказав він.

Глава держави висловив переконання в тому, що новий закон змінить ситуацію на краще, оскільки інваліди війни отримали позачергове право на щорічне безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням із компенсацією вартості проїзду. Зокрема, за словами Президента, інваліди війни зможуть замість путівки отримати грошову компенсацію без додаткових довідок чи спеціальних медоглядів.

Крім того, Віктор Янукович наголосив, що згідно із Законом «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», інваліди війни мають право на безоплатне отримання ліків, стовідсоткову пільгу з квартплати та оплати за комунальні послуги, на безоплатне позачергове протезування тощо. Схожий пакет пільг передбачено і для інших учасників бойових дій.

«Цей закон діє – будь ласка, користуйтеся ним», – наголосив Президент.

Прес-служба

 

Президента України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті