П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
27/08/2013 21:44

Вшануємо пам’ять жертв Голодомору

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні», яким визначив завдання органам виконавчої влади щодо вшанування пам’яті жертв трагедії українського народу. 

Кабінету Міністрів доручено створити організаційний комітет із підготовки та проведення заходів у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні, а також розробити та затвердити в місячний строк відповідний план заходів. Зокрема, цим планом має бути передбачено проведення 23 листопада 2013 року – у День пам’яті жертв голодоморів – відповідних жалобних заходів за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості.

Як зазначив Юрій Богуцький, значну увагу також доручено приділити тематичним заходам за кордоном, зокрема за участю української діаспори. Слід також прискорити спорудження у м. Вашингтоні (Сполучені Штати Америки) пам’ятника жертвам Голодомору 1932–1933 років.

В Указі Глави держави наголошено, що 23 листопада 2013 року – жалобний день, у який на території України рекомендовано приспустити Державний Прапор України, обмежити проведення розважальних заходів, внести відповідні зміни до програм радіо та телебачення.

 

Прес-служба Президента України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті