П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
06/08/2013 14:03

Відбулося чергове засідання Консультативно-експертної ради

Серед головних питань, що виносилися на обгово­рення авторитетного зібрання, були події, які мали місце в Києві під час проведення акції «Вставай, Україно!» та протестних заходів, пов’язаних із надзвичайною подією в смт Врадіївка, що на Миколаївщині.

У зустрічі взяли участь представники правоохоронного відомства на чолі з мініс­тром Віталієм Захарченком, народні депутати України, видатні та знані в країні науковці, політологи, представники духівництва та інститутів громадянського суспільства, які входять до складу Консультативно-екс­пертної ра­ди.

Під час обговорення право­охоронці та представники громадськості акцентували свою увагу на тому, що негативні події, які сталися на території України останнім часом, засвідчують: у суспільстві поширюється депресія, зростають соціальна напруженість, ворожнеча, агресивність, зокрема стосовно працівників органів внутрішніх справ.

– На тлі політичної активності суспільства особливу стурбованість викликає зростання кількості протестних акцій соціального характеру. Такі дії, з одного боку, дестабілізують обстановку в державі, а з іншого – підривають у людей довіру до дій влади щодо забезпечення правопорядку. Органи внутрішніх справ у цій ситуації стають чи не єдиним інструментом підтримання стабільності в державі, – зазначив Віталій Захарченко.

Учасники зустрічі наголошували, що перебіг подій та їх висвітлення чи не в усіх вітчизняних ЗМІ свідчать про те, що нерідко дії правоохоронців журналісти трактують однобоко та у вкрай негативному світлі.

Представники МВС поінформували присутніх і про результати засідання колегії Міністерства, під час якої були оприлюднені результати роботи комісії у Врадіївці та прийняті кадрові рішення. Винуватців звільнено з лав правоохоронних органів, а на працівників місцевого райвідділу очікує переатестація.

Віталій Захарченко наголосив на тому, що в чотирьох областях України розпочалися прийоми громадян, під час яких вони зможуть поділитися з працівниками апарату МВС своїми проблемами. До того ж керів­ниц­твом ДАІ за напрямом своєї діяльності в липні–серпні заплановано проведення прийому громадян та зустрічей на всій території країни.

Під час зустрічі експерти не ­раз висловлювали свої думки щодо запропонованих питань і давали слушні поради керівництву правоохоронного відомства з метою покращення роботи та поліпшення іміджу МВС.

Нагадаймо, що новий дорадчий орган при міліцейському відомстві створено з ініціативи очільника МВС. Головне зав­дання Консультативно-екс­перт­­ної ради – вирішення питань формування й реалізації державної політики у сфері боротьби зі злочинністю, охорони правопорядку та захисту прав і свобод людини та громадянина.

 

Лариса ТИЩЕНКО, 

м. Київ.

 

Фото Олега СУПРУНА

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті