П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
14/07/2013 18:22

Закон та справедливість – для всіх

Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності притягнення до відповідальності всіх винних у вчиненні злочину в Миколаївській області й недопущення подібних випадків у майбутньому.

«Забезпечити притягнення до відповідальності вин­них у випадку на Мико­лаїв­щині та розглянути всі по­діб­ні інциденти, на які є нарікання людей. І не тільки там, а й в інших регіонах. Дати кожному з них справедливу правову оцінку», – сказав глава держави під час урочистої церемонії складення Присяги суддями, вперше призначеними на посаду.

Президент нагадав, що ця справа перебуває на його особистому контролі. «Винним у цьому злочині не місце в правоохоронних органах, вони мають бути показово покарані з усією суворістю закону», – зазначив Віктор Янукович.

Водночас, на його переконання, покарання тих, хто «випадково опинився в лавах міліції», не повинно стати виправданням для їхніх керівників.

«І тут є запитання і до прокуратури, і до обласної міліції: де були ці керівники різного рівня – району, області? Що робила влада регіону? Хто намагався приховати цей злочин? Ці запитання не повинні залишитися без відповіді. По кожному з них має настати персональна відповідальність! Якщо якийсь чиновник чи міліціонер вважає, що може робити що завгодно й усе зійде йому з рук, то я хочу, щоб він почув мене. Я цього ніколи нікому не дозволю! В Україні панує Закон!» – зазначив Президент.

Віктор Янукович  вимагає від правоохоронців прозорого розслідування цієї справи, а також принципових кадрових рішень щодо справи на Миколаївщині.

Крім того, глава держави повідомив, що найближчим часом заслухає звіт Генерального прокурора, на підставі якого будуть ухвалені відповідні рішення.

«Головне, чого від нас очікують люди, – вони хочуть бути впевненими, що правоохоронці здатні їх захистити, а в суді – 

завжди можна відстояти правду. Лише так ми зможемо збудувати правову державу, в якій пануватимуть Закон і справедливість», – сказав Президент.

Прес-служба 

 

Президента України

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті