П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
07/07/2013 14:37

З турботою про ветеранів

Президент підписав Закон «Про внесення зміни до статті 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо першочергового безплатного забезпечення санаторно-курортним лікуванням інвалідів війни».

Президент України Віктор Янукович підписав Закон №284-VII «Про внесення зміни до статті 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо першочергового безплатного забезпечення санаторно-курортним лікуванням інвалідів війни».

Підписаний главою держави Закон передбачає першочергово з числа позачерговиків (інвалідів війни, інвалідів з колишніх малолітніх в’язнів концтаборів) надавати право інвалідам війни з числа осіб, які брали безпосередню участь у бойових діях під час Великої Вітчизняної війни та війни з Японією, на безоплатне забезпечення санаторно-ку­рортним лікуванням з компенсацією вартості проїзду до сана­торно-курортного закладу і назад.

Санаторно-курортне лікування вказаній категорії надається на безоплатній основі.

За бажанням інвалідів війни, замість путівки на санаторно-курортне лікування вони можуть один раз на два роки одержувати грошову компенсацію: інваліди війни І–ІІ груп – у розмірі середньої вартості путівки, інваліди війни ІІІ групи – у розмірі 75 процентів середньої вартості путівки. Грошова компенсація надається незалежно від наявності медичного висновку про необхідність санаторно-ку­рортного лікування або медичних протипоказань.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Отже, найближчим часом інваліди війни зможуть скористатися вказаними пільгами.

Глава держави впевнений, що вказані зміни забезпечать підвищення рівня соціального захисту інвалідів Великої Віт­чизняної війни.

Віктор Янукович не раз наголошував, що «ми в боргу перед тими, хто своїм здоров’ям і життям відвоював нам мирне небо над головою. Їхній соціальний захист та добробут залишаються пріоритетами державної політики».

Прес-служба 

 

Президента України

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті