Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
31/05/2013 17:35

Микола Азаров: «2013 рік має стати переломним у питанні експлуатації доріг»

Таку заяву глава Уряду зробив на засіданні Кабінету Міністрів і доручив трьом відомствам – Міністерству інфраструктури, Міністерству юстиції та Міністерству внутрішніх справ – терміново розробити нормативну базу норм експлуатації автошляхів і відповідальності перевізників, а також організувати систему моніторингу та регулювання руху відповідно до дорожніх умов.

«Необхідно розробити нормативну базу, яка чітко визначатиме норми експлуатації автошляхів і відповідальність перевізників. Легалізувати й запровадити ваговий контроль. Організувати цілодобовий моніторинг та регулювання руху автотранспорту залежно від погодних умов і стану дорожнього покриття. Обладнати місця відстою транспорту та забезпечити необхідні санітарно-побутові умови для водіїв», – наголосив Микола Азаров.

За словами глави Уряду, в Україні двадцять років ніхто не приділяв належної уваги питанню правильної експлуатації автошляхів. Підтвердженням тому є результати тестової експлуатації сучасної системи вагового контролю на трасі Київ – Житомир, апробованої в багатьох європейських країнах. Так, перші п’ять автопроїздів засвідчили перевантаження на 10–20 тонн.

Прем’єр також повідомив про рекорд перевищення навантаження на дороги, зареєстрований під час тестової перевірки: вага однієї з вантажівок становила  72 (!) тонни. За дорученням Миколи Азарова із власником автомобіля проведуть відповідну роботу.

«За таких умов не залишається іншого виходу, як запровадити жорсткі обмеження на пересування великовантажних автопоїздів», – резюмував прем’єр.

 

Марія САЛЬНІК, «Моменти» 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті