Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
28/04/2013 15:54

Подвиг ліквідаторів вічний

Міністр внутрішніх справ України зустрівся із правоохоронцями, що несуть службу в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. До службових обов’язків працівників цього підрозділу належить забезпечення громадського порядку на території зони ЧАЕС, запобігання випадкам мародерства та браконьєрства, охорона об’єктів державного значення.

Очільник МВС зупинився на питаннях соціального захисту ліквідаторів. Зокрема, він зауважив, що за підтримки Уряду на базі лікарні ГУМВС у Київській області відкрито другу чергу Реабілітаційного центру для учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Щорічно понад 5 тисяч ліквідаторів Київщини, серед яких дві тисячі інвалідів, мають змогу отримувати кваліфіковану медичну допомогу.

У той же час Віталій Захарченко зазначив, що нині є кілька питань, на вирішення яких потрібно звернути особливу увагу. Це, зокрема, посилення кон­троль­но-пропускного режиму для запобігання випадкам мародерства і браконьєрства, вдосконалення охорони важливих об’єк­тів, а також забезпечення належного використання коштів на будівництво нового укриття на Чорнобильській АЕС.

У Чорнобилі Віталій Захарченко також відвідав музей «Зірка Полин», експозиція якого присвячена історії ліквідації наслідків однієї з найбільших техногенних катастроф минулого століття.

У межах візиту Віталій Захарченко відвідав і Державне спеціалізоване підприємство «ЧАЕС», де поспілкувався з його керівництвом щодо функціонування та перспектив цього об’єкта. Директор ДСП «ЧАЕС» Ігор Грамоткін розповів про будівництво та інфраструктуру Чорнобильської атомної електростанції до катастрофи, а також про етапи ліквідації її наслідків.

– Наразі всі реактори атомної електростанції зупинено, 65% обладнання виведено з експлуатації. Нині на підприємстві працює 2,7 тис. осіб, яким забезпечено нормальні умови роботи та відповідну заробітну плату. До речі, більшість із них бере активну участь у роботі місцевого самоврядування, – зазначив Ігор Грамоткін.

Також він представив керівникові правоохоронного відомства проект будівництва спеціального об’єкту «Укриття». Віталію Захарченку продемонстрували в комп’ютерному варіанті всі етапи зведення арки укриття. Після цього він побував на будівельному майданчику, де ознайомився зі станом будівництва об’єкта на сьогодні. Об’єкт заплановано здати 2015 року.

На території ЧАЕС Віталій Захарченко поклав квіти до меморіалу Героям-чорнобильцям.

Микола ГУЛЕВИЧ, 

Оксана ГАВРИЛЮК, м. Київ. 

Фото Олега СУПРУНА

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті