Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
21/04/2013 13:09

Віталій Захарченко: «З новим КПК факт корупції приховати стало неможливо»

Минулого року міліція розслідувала понад 1 700 корупційних злочинів. Це дві третини від загальної кількості виявлених правопорушень цієї категорії. Загальні збитки від діяльності корупціонерів становили 133,7 млн грн, з яких відшкодовано понад 29 мільйонів. Цього року матеріальні втрати від згаданих злодіянь вже оцінено в майже 8 млн гривень.

 

Про це на брифінгу, присвяченому роботі й планам МВС щодо протидії корупції в державі, заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко. Зустріч із представниками мас-медіа відбулася перед засіданням виїзної колегії МВС, що пройшла в Донецьку.

За словами керівника правоохоронного відомства, положення нового Кримінального процесуального кодексу унеможливлюють приховування вартовими порядку злочинів, приховування їх від обліку, нереагування на факти порушення конституційних прав і свобод громадян.

– З моменту отримання повідомлення про вимагання в громадянина грошових коштів відомості про це фіксуються на кількох рівнях обліку, що фактично робить неможливим призупинення справи або допомогу хабарникові уникнути відповідальності, – зауважив Віталій Захарченко.

Крім того, українська міліція посилила контроль над використанням коштів у бюджетній сфері, де викрила діяльність 13 організованих груп. З початку року органи внутрішніх справ припинили діяльність 9 ОЗГ із корумпованими зв’язками. Слідчі вже довели вину за 243 фактами корупційних діянь, за якими до відповідальності притягнуто 187 осіб.

За словами очільника міністерства, у міліцейському відомстві проводять значну роботу з очищення лав правоохоронців від корупціонерів і хабарників. Цього року за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки МВС розпочато 120 кримінальних проваджень за фактами одержання або давання хабарів. До кримінальної відповідальності притягнуто 70 працівників міліції, зокрема 15 керівників різних рівнів.

Як зазначив Віталій Захарченко, на розгляд колегії винесено низку питань, важливих для міліції й суспільства в цілому, серед яких: організація імплементації нового Кримінального процесуального кодексу, боротьба з корупцією, дотримання прав людини.

Микола ГУЛЕВИЧ, м. Київ

 

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті