Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Офіційно
17/04/2013 21:16

Віталій Захарченко: «Ми жорстко реагуємо на всі повідомлення про порушення прав громадян»

Робота у відомстві, спрямована на запобігання жорстокому поводженню із затриманими, повинна бути прозоріша. Про це керівник МВС України заявив на засіданні розширеної колегії Генеральної прокуратури.

У роботі колегії взяли участь представники кількох правоохоронних відомств держави. Захід відбувся під головуванням Генерального прокурора України Віктора Пшонки.

За словами міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, захист прав і свобод громадян України – конституційний обо­в’язок усіх учасників наради: міліціонерів, працівників прокуратури, інших правоохоронних органів.

Глава МВС зазначив, що після отримання повідомлення про скоєння правопорушення працівник ОВС за кожним фактом проводить ретельне службове розслідування, щоб встановити їхні причини. «За результатами таких розслідувань до відповідальності – аж до звільнення з органів внут­рішніх справ – притягаються ті керівники, чиї підлеглі завинили», – підкреслив Віталій Захарченко.

Очільник МВС акцентував увагу на необхідності розв’язання низки нагальних проблем. Так, потребують ремонту спецустанови системи МВС. Частина ІТТ вже капітально відремонтована, нещодавно в експлуатацію введено ще кілька сучасних спец­установ. У той же час, щоб стан ІТТ відповідав певним стандартам, необхідне належне фінансування.

За словами Віталія Захарченка, значна увага в міліцейському відомстві приділяється недопущенню фактів жорстокого поводження із затриманими. Щоб запобігти таким випадкам, буде складено відомчу інструкцію, що регламентуватиме етичний бік поведінки працівників міліції. За порушення її вимог винних притягуватимуть до відповідальності. Що ж до питань дотримання законності в роботі органів внутрішніх справ, то вони розглядалися на засіданнях Консультативно-експертної ради та Громадської ради, створених при відомстві. Їх також винесуть на розгляд колегії МВС за підсумками роботи відомства в першому кварталі.

Микола ГУЛЕВИЧ, м. Київ. 

Фото Олега СУПРУНА

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті