Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Досвід
11/12/2012 16:04

МВС України та Грузії обговорили актуальні питання співпраці

У Міністерстві внутрішніх справ України відбулася робоча зустріч заступника міністра – керівника апарату Сергія Лекаря, очільників структурних підрозділів МВС із заступником міністра внутрішніх справ Грузії Олександром Табатадзе. Обговорювалися питання активізації двостороннього співробітництва у правовій сфері та обміну досвідом у процесі реалізації реформ в ОВС.

-Наше співробітництво – активне й ефективне в усіх сферах і на всіх рівнях, – сказав Сергій Лекарь, наголосивши на тому, що Україна та Грузія є давніми партнерами. – Нині в МВС відбувається реформа, що передбачає оптимізацію структури органів внутрішніх справ, посилення їх соціальної функції та вдосконалення системи управління. Реформа також покликана модернізувати їх якісно, перетворити на ефективні, динамічні, високовмотивовані й високотехнологічні структури, адже МВС повин­но стати цивільним правоохоронним відомством європейського зразка.

В основі оцінки діяльності міліції лежить рівень довіри громадян до неї. Саме тому, за словами керівника апарату, значна увага приділяється профілактиці злочинів і правопорушень, взаємодії працівників ОВС із населенням.

– Переконаний, що ефективність наших зусиль, спрямованих на боротьбу зі злочинністю, безпосередньо залежить від взаєморозуміння і співпраці на міжнародному рівні, – зауважив заступник міністра.

Досвід Грузії щодо проведення масштабних реформ правоохоронних органів, за словами Сергія Лекаря, украй важливий і цікавий для МВС України. Адже 20 листопада набув чинності новий Кримінальний процесуальний кодекс України, який кардинально змінює систему досудового розслідування й взаємодії правоохоронних органів.

Під час зустрічі відбувся жвавий діалог між керівниками структурних підрозділів МВС України та заступником міністра Грузії Олександром Табатадзе. Колеги порушували різноманітні питання, обговорювали та вносили пропозиції щодо їх вирішення. На завершення Олександр Табатадзе подякував за плідну роботу та наголосив на необхідності подальшої співпраці з МВС України.

У свою чергу, заступник міністра Сергій Лекарь висловив впевненість у тому, що співробітництво між двома країнами й надалі розвиватиметься та зміцнюватиметься.

Зофія ТИЧЕНКО, м. Київ. 

Фото Олега СУПРУНА

друкувати

Коментарi

Інші статті