Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Досвід
16/08/2012 15:51

На гостини – по досвід

   Два роки тому в Грузії ухвалили новий Кримінально-процесуальний кодекс. На думку багатьох експертів у галузі права, реформування правоохоронної системи в цій молодій державі є одним із найкращих прикладів подіб­них реформ. Щоб вивчити позитивний досвід, українські слідчі відвідали грузинських колег.

    Українська делегація в складі представників Головного слідчого управління міліцейського відомства й Національної академії внутрішніх справ Олега Татарова, Максима Цуцкірідзе та Сергія Чернявського ознайомилася з основними етапами реформування МВС Республіки Грузія. Наших співвітчизників цікавила структура й чисельність слідчих підрозділів, їх підпорядкування, взаємодія з оперативними та іншими службами. Не оминули увагою й правовий та соціальний статус грузинських детективів, порядок призначення на посаду та звільнення з неї, кількісний і якісний склад працівників слідчих підрозділів, їх матеріально-техніч­не забезпечення. Цікавими для українських міліціонерів були основ­ні засади й засоби забезпечення кримінального провадження, загальні положення досудового розслідування (підслідність, строки тощо), порядок і підстави використання результатів оперативно-розшу­кової діяльності.

Також ішлося про співпрацю наших країн у галузі кримінального судочинства: був обговорений проект угоди між Міністерствами внутрішніх справ України та Грузії щодо співробітництва у сфері боротьби зі злочинністю.

Оксана ГАВРИЛЮК, м. Київ

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті