Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Досвід
05/04/2012 18:01

Проект TRES – спільний інтерес

   У МВС України з офіційним візитом побувала делегація Ради Європи на чолі з керівником Директорату внутрішнього аудиту Ансгаром Юсснером. Під час зустрічі були обговорені питання співробітництва по лінії захисту прав та інтересів дітей, жінок, а також боротьби з корупцією. 

    МВС брало безпосередню участь у реалізації проекту TRES, покликаного захистити права жінок і дітей в Ук­­раїні, зокрема не допустити сексуальної експлуатації та розбещення дітей, а також запобігти дискримінації жінок. Для цього правоохоронці здійснили низку кроків – від ознайомлення дільничних інспекторів та працівників підрозділу кримінальної міліції у справах дітей із фаховими рекомендаціями щодо сучасних та ефективних методик запобігання та протидії насильству над дітьми й жінками до масштабних загальнонаціональних заходів – конференцій, семінарів за участю високопосадовців.
   У рамках зобов’язань перед Радою Європи торік у травні Президент України видав Указ «Про Концепцію розвитку кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні». В Указі окреслено питання захисту прав дітей, які перебувають у конфлікті із законом або є потерпілими.
   – Міністерство внутрішніх справ нині затверджує нову концепцію створення ювенальної міліції, діяльність якої спиратиметься на принципи ювенальної юстиції та положення Конвенції про захист прав дитини. Вона передбачає зміну підходу з карального на відновний під час розгляду справ про злочини, які скоїли неповнолітні. Особливу увагу зосереджено на дітях, які постраждали від сексуального насилля. Саме для роботи з такими жертвами створюють та відновлюють так звані «зелені кімнати» – спеціально оснащені приміщення, де психолог працює з дітьми. «Зелені кімнати» обладнані відеокамерами та склом позавізуального спостереження, щоб зібрані матеріали можна було використати в суді, не травмуючи дитину ще раз, – зазначив представник відділу моніторингу дотримання прав людини в діяльності органів внутрішніх справ МВС України Олексій Лазаренко.

Оксана САМПАРА,
м. Київ.
Фото Олега СУПРУНА  

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті