Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Юридична консультація
18/06/2015 16:59

Раніше призначену спецпенсію залишать

З першого червня 2015 року спецпенсії, крім наукових та військових, не призначатимуть. Чи перераховуватимуть раніше призначені спецпенсії?

Ю. Антощенко, Львівська обл.

 

Відповідно до п. 5 Прикінцевих положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від 02.03.2015 року, у разі неприйняття до 1 червня 2015 року закону щодо призначення всіх пенсій, зокрема й спеціальних, на загальних підставах з 1 червня 2015 року скасовуються норми щодо пенсійного забезпечення осіб, яким пенсії/щомісячне довічне грошове утримання призначаються відповідно до законів України «Про державну службу», «Про прокуратуру», «Про судоустрій і статус суддів», «Про статус народного депутата України», «Про Кабінет Міністрів України», «Про судову експертизу», «Про Національний банк України», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про дипломатичну службу», Податкового та Митного кодексів України, Положення про помічника-консультанта народного депутата України.

Тому, з 1 червня 2015 року пенсії в порядку та на умовах, визначених зазначеними вище законами, не призначатимуть, раніше призначені пенсії – не перераховуватимуть.

друкувати
Додати коментар

Інші статті