Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Юридична консультація
18/06/2015 16:58

Компенсаційні виплати для «чорнобильців»

Чув, що з травня цього року змінилися розміри одноразових компенсацій учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які стали інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи. Чи так це? Які тепер ці суми?

В. Касянович, 

Житомирська обл.  

 

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 285 від 14 травня 2015 року «Про компенсаційні виплати особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та ви­знан­­ня такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», встановлено такі розміри виплат, передбачених ст. 36 (компенсації та пільги громадянам, які евакуйовані, відселені (відселяються) або самостійно переселилися (переселяються) на нове місце проживання) і ст. 48 (компенсації за шкоду, заподіяну здо­ро­в’ю, особам, які стали інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та сім’ям за втрату годувальника) Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»:

1) одноразової компенсації учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які стали інвалідами внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітям-інвалідам, сім’ям, які втратили годувальника з-поміж осіб, зарахованих до учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, батькам померлого:

• інвалідам I групи – 379,3 грн;

• інвалідам II групи – 284,4 грн;

• інвалідам III групи – 189,6 грн;

• дітям-інвалідам – 1 264 грн;

• сім’ям, які втратили годувальника, – 7 586 грн;

• батькам померлого – 3 792 грн;

2) одноразової допомоги громадянам, які евакуйовані, відселені (відселяються) або самостійно переселилися (переселяються) на нове місце проживання, – 15,7 грн на кожного члена сім’ї.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті