П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Служба
04/06/2015 15:43

Вартувати порядок – на велосипеді

З настанням теплої пори в Черкасах відновили роботу міліцейські велопатрулі. Правоохоронці на двоколісних несуть службу в тих місцях масового перебування громадян, де обмежено рух автотранспорту, зокрема в лісопаркових зонах та на пляжах міста.

У  весняно-літній період спокій жителів і гостей Черкас велопатрулі охороняють уже кілька років поспіль. Упродовж цього часу вони не раз доводили свою ефективність, адже вартові порядку на двоколісних значно мобільніші й оперативніші за піші патрулі. Крім того, вони можуть охопити своєю увагою ті території, що не доступні їхнім колегам з автопатрулів.

Правоохоронці на велосипедах заступають на службу щодня з 12.00 до 20.00. Їхній однострій помітно вирізняється від звичного міліцейського: замість темних курток інспектори одягнені в білі футболки з шевронами та яскравими написами «Міліція». Такий варіант, по-перше, є зручнішим для самих велопартульних, а по-друге, дає змогу відрізнити їх від звичайних велосипедистів.

Здебільшого інспектори на двоколісних стежать за порядком на території, займаються профілактикою та припиняють такі дрібні правопорушення, як розпивання алкогольних напоїв чи куріння в громадських місцях. Утім подеколи їм доводиться й угамовувати хуліганів, наздоганяти крадіїв, грабіжників… Сучасні швидкісні велосипеди дають змогу патрульним оперативно реагувати на будь-які виклики.

Місцеві жителі схвально ставляться до такого «ноу-хау» та запевняють, що «під охороною» велопатрулів почуваються в безпеці.

«Мені спокійніше гуляти в парку з дитиною, коли я бачу тут міліцію, – розповідає одна з черкащанок. – Хотіла б, щоб таких патрулів було якомога більше».

Прес-служба УМВС

 у Черкаській обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті