Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Служба
04/06/2015 15:39

На Закарпатті «приборкували» хуліганів

У Мукачівському районі Закарпаття відбулися масштабні тактико-оперативні навчання з протидії масовим безладам «Хвиля». І хоч події розгорталися на навчально-тренувальній базі УМВС області «Шипка» за заздалегідь розробленим сценарієм, однак їхній перебіг був максимально наближений до реальності...

На гарячу лінію «102» Мукачівського міськвідділу міліції надійшла інформація, що група невдоволених громадян захопила один із важливих об’єктів у районі. Протестувальники висувають вимоги політичного та економічного змісту.

На місце пригоди прибула слідчо-оперативна група. Її представники закликали через гучномовець людей розійтися, проте це не заспокоїло натовп, а навпаки – спонукало його до агресії. Кілька десятків чоловіків із палицями й каменюками в руках накинулися на правоохоронців. Вони захопили службовий автомобіль міліції, після чого перекинули його й підпалили. На площі перед будівлею також запалали шини.

Виникла загроза для життя мирних громадян. На подальші заклики вартових порядку заспокоїтись та розійтись хулігани не реагували. Про критичну ситуацію доповіли керівництву закарпатської міліції, й начальник УМВС області полковник міліції Сергій Шаранич прийняв рішення ввести в дію оперативний план із протидії масовим безладам «Хвиля». Було сформовано зведений загін правоохоронців з числа працівників різних служб і підрозділів міліції, представників Національної гвардії України та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Прибувши на місце, загін за лічені хвилини оточив та локалізував учасників масових безладів. Щоб захистити себе й ефективніше протидіяти агресивній юрбі, вартові порядку залучили бронемашину. Незабаром з натовпу вилучили та взяли під варту призвідників та найактивніших учасників заворушень. В автозаках їх доправили в райвідділ міліції.

Водночас кінологи зі службовими собаками та експерти-вибухотехніки виявили вибухівку, яку заклали на площі організатори безладів. Спочатку заміновану територію огородили, а відтак – знешкодили вибуховий пристрій за допомогою спеціальної гідравлічної гармати. Рятувальники ДСНС загасили пожежу, що виникла на площі внаслідок підпалу шин і метання «коктейлів Молотова».

Зрештою, масові безлади в Мукачівському районі було припинено. Лікарі надали допомогу пораненим під час сутичок правоохоронцям і протестувальникам.

Ось такий був перебіг тактико-оперативних навчань на Закарпатті – із реальними вибухами, пострілами, бійками та навіть підпалом службової машини. Начальник обласного УМВС Сергій Шаранич залишився задоволеним результатом тренувань, адже вони засвідчили хорошу професійну підготовку міліціонерів, гвардійців та рятувальників. У цілому дії підрозділів заслуговують на оцінку «добре».

«Окремо слід відзначити злагоджену роботу наших підрозділів з локалізації заворушень, виявлення та затримання організаторів. Навчання довели, що в разі виникнення реальних безладів ми здатні протидіяти таким викликам», – відзначив Сергій Шаранич.

Прес-служба УМВС

у Закарпатській обл.

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті