Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Юридична консультація
29/05/2015 11:00

Як перевезти велосипед у поїзді

За місяць збираюсь вирушити у велосипедний похід Карпатами. Планую доїхати поїздом до Ужгорода, а вже звідти – на двох колесах за маршрутом. Чи не буде в мене проблем із перевезенням велосипеда залізницею?

Н. Пташнік, м. Полтава

Наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 27.12.2006 р. № 1196 затверджуються Правила перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України. Згідно з ними:

У поїзді приміського сполучення 

Велосипед оформляється як багаж по категорії «Вантаж і тварини» та перевозиться у тамбурі поїзда або виділених для цього місцях з оплатою перевезення. Якщо велосипед у розібраному вигляді та його розміри не перевищують норму, перевезення не оплачується.

У поїзді далекого слідування

Дозволяється безплатно перевозити при собі велосипед у розібраному та запакованому стані (не більше одного, без мотора) за рахунок норми ручної поклажі, яка не повинна перевищувати 36 кг та розмір якої за сумою трьох вимірів не перевищує 200 см. Ручна поклажа повинна вільно розміщуватись у вагонах у призначених для цього місцях. 

У багажному вагоні

За перевезення в багажному вагоні велосипедів (з моторами і без моторів) плата стягується як за 20 кг вантажобагажу за кожний предмет. Якщо разом з велосипедом пред’являються інші речі, то всі вони повинні бути зважені разом і плата повинна оформлятись однією квитанцією за загальну вагу.

Багаж приймається у багажне відділення, як правило, не раніше, ніж за добу до відправлення поїзда, з яким він має бути відправленим. При здачі багажу більш як за добу з пасажира стягується плата за послуги за зберігання багажу за кількість діб зберігання, крім однієї доби. При цьому непов­на доба вважається повною.

Пасажир на станції початкового відправлення або на шляху прямування може здати багаж до перевезення безпосередньо до багажного вагона поїзда, в якому він їде. Багаж у цьому випадку приймається приймачем-здавачем тільки до станції, відкритої для багажних операцій, без перевантаження на шляху прямування. Оплата за перевезення в цих випадках здійснюється при видаванні багажу. На підтвердження факту прийняття багажу відправнику видається ярлик встановленої форми, а до багажу прикріплюється талон ярлика.

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті