Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Служба
14/05/2015 12:10

«Присягаю ніколи не зрадити Українському народові!»

У травневі вихідні у військових частинах Національної гвардії України відбулися урочисті церемонії з нагоди складання молодим поповненням Військової присяги.

Більшість із понад двох тисяч новобранців, які виголосили слова урочистої клятви на вір­ність Українському народу і стали повноправними захисниками держави – солдати строкової військової служби, призов на яку поновлено після більш як річної перерви. Варто нагадати, що нині в нашій державі призову на строкову службу (на строк до 18 місяців, а для осіб, які на час призову мають ступінь вищої освіти магістр – до 12 місяців) підлягають юнаки віком до 27 років. Як наголошує командування НГУ, про відряджання строковиків у район проведення антитерористичної операції йтиметься лише в разі, якщо вони висловлять таке бажання рапортом, і лише після проходження повного курсу бойової підготовки.

На Солом’янській площі Києва, біля Меморіалу працівникам правоохоронних органів, що загинули під час виконання службового обов’язку, Військову присягу склало поповнення столичної бригади охорони громадського порядку НГУ – 180 строковиків та шість військовослужбовців за контрактом. З важливою подією юнаків і членів їхніх родини привітали виконувач обов’язків командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан, представники керівництва МВС та столичних органів місцевої влади, священики. Учасники свята вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів пам’ять героїв, полеглих на полях Другої світової війни, під час збройного конфлікту на сході України та загиблих у боротьбі зі злочинністю, зокрема колег, імена яких викарбувано на пам’ят­нику, біля якого відбувалася церемонія.

Батьки новобранців, що за підсумками двотижневого навчального збору продемонстрували найкращі результати в оволодінні військовою справою, під час заходу отримали особливі заохочення – листи з подякою за виховання справжніх захисників Вітчизни. Гості свята також побачили комплекс стройових прийомів у вір­туоз­ному виконанні воїнів спеціального батальйону Почесної варти Нацгвардії та виступ групи інструкторів Українського союзу кікбоксингу, які на волонтерських засадах беруть участь у бойовій підготовці гвардійців.

Ще 604 військовослужбовці 1-ї бригади оперативного призначення НГУ склали Військову присягу в місті Вишгороді, біля Меморіалу воїнам-визволителям 1-го Українського фронту, що саме на цьому місці восени 1943 року розпочали Київську наступальну операцію, захопивши плацдарм на правому березі Дніпра. Окрасою цього свята також стали показові виступи: група новобранців приємно здивувала родичів вправним виконанням комплексу прийомів рукопашного бою зі зброєю, а спеціалісти-кінологи разом із чотирилапими «гвардійцями» продемонстрували вправи загального та спеціального курсу дресування. А після завершення церемонії на новобранців чекало звільнення – перше в їхньому солдатському житті…

Євген РОЖЕНЮК, м. Київ.

Фото автора 

та Романа ГЕРАСІМЕНКА

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті