Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Юридична консультація
16/03/2015 9:26

Соціальний захист працівників міліції, які боронять територіальну цілісність держави

Які зміни внесено до статті 23 Закону України «Про міліцію» відносно разової допомоги в разі загибелі або каліцтва працівника міліції?

І. Шевченко, 

Закарпатська обл.

 

Згідно із Законом України «Про внесення змін до статті 23 Закону „Про міліцію”» щодо виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або каліцтва працівників міліції, встановлюється одноразова грошова допомога для членів сімей, батьків та утриманців працівників міліції в розмірі 500-крат­­ного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб у разі їх загибелі під час виконання службових обов’язків. У випадку отримання поранення, яке призвело до встановлення інвалідності, а також інвалідності, що настала в період проходження служби в органах внутрішніх справ, працівники міліції отримуватимуть допомогу в розмірі 250-кратного в разі встановлення інвалідності I групи, 200-кратного при отриманні II групи, 150-крат­ного – у разі встановлення інвалідності III групи.

У випадку часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності розмір допомоги становитиме від 20-кратного до 100-кратного прожиткового мінімуму.

Вищеназваний документ встановлює єдиний підхід до виплати одноразової грошової допомоги правоохоронцям у разі загибелі (смерті), поранення (контузії, травми або каліцтва) чи встановлення інвалідності на рівні з військовослужбовцями Збройних сил, інших силових відомств.

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про державний бюджет України на 2015 рік» встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня 2015 року – 1 218 грн, з 1 грудня – 1 378 гривень.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті