Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Юридична консультація
27/02/2015 13:02

Довідку треба отримати

Мої батьки минулої осені переїхали з Донеччини до Києва. У жовтні 2014-го, вже в Києві, переоформили пенсію. Чи отримуватимуть вони пенсію тут і надалі?

В.Стукалов, м.Київ

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 р. № 637 «Про здійснення соціальних виплат особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції» (зі змінами, внесеними згідно з Постановою КМУ від 12.12.2014 №715), встановлено, що призначення та продовження виплати пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), довічних державних стипендій, усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг коштом державного бюджету та фондів за­галь­но­обов’язкового державного соціального страхування особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, здійснюються за місцем перебування таких осіб на обліку, що підтверджується довідкою, виданою згідно з Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509. 

Зазначені виплати, що призначені або продовжені відповідним особам до набрання чинності цією постановою, здійснюються за фактичним місцем їх проживання (перебування) в разі видачі їм до 1 лютого 2015 р. такої довідки.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті