П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
23/01/2015 13:08

І «в полі» захисникам буде комфортно

На одному з полігонів Національної гвардії України презентовано мобільний «блокпост-містечко» вітчизняного виробництва.

Цю новинку було розроблено після того, як МВС України звернулося до шести виробників із пропозицією подати свої проекти мобільного житла для бійців, що в районі проведення антитерористичної операції на сході держави. Переможцем конкурсу, в якому взяли участь проекти трьох виробників, стало київське підприємство, яке й презентувало розроблений ним «блокпост-містечко» з 12 будиночків, зокрема з п’яти жилих модулів, кожен з яких розрахований на шістьох осіб. Їхні стіни утеплені, що забезпечує комфортні умови проживання навіть за температури до – 30о С.
В інших модулях розташовані кухня та їдальня, санвузол, душова і пральня. Крім того, до складу містечка включені штабний модуль та два контрольно-пропускних пункти.
Містечко може бути під’­єднане до зовнішніх інженерних мереж, або існувати автономно – у другому варіанті електроенергію, а також опалення та підігрівання води забезпечуватимуть два дизельних електрогенератори, розташовані в окремому модулі, де також розміщені ємності для води й пального.

За повідомленням

Прес-служби МВС України
друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті