Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Служба
23/01/2015 13:06

У «Школі сержантів» відбувся перший випуск

Нещодавно в дислокованому в місті Золочеві, що на Львівщині, Навчальному центрі Національної гвардії України відбулася, напевно, найнезвичайніша за останні роки випускна церемонія: вперше в історії цієї військової частини тут урочисто вітали із закінченням навчання резервістів – бійців батальйону НГУ «Донбас».

Багато хто з випускників, які з 1 листопада опановували експериментальну програму підготовки командирів відділень спеціального призначення «Школа сержантів», уже мали бойовий досвід, набутий під час участі в антитерористичній операції на сході України, зокрема пройшовши крізь пекло «іловайського котла», дехто дістав поранення, кілька з них відзначені державними нагородами. Під час занять із тактичної, вогневої, фізичної підготовки, орієнтування та водіння бронетехніки кур­сан­ти-резервісти виявили високу дисциплінованість, завзяття та наполегливість, що особливо відзначили командування та інструктори. Тож із 60 «донбасівців», які отримали золочівські «дипломи» з рук народного депутата України майора резерву Семена Семенченка та начальника НЦ полковника Михайла Кулика, 11 закінчили навчання з відмінними оцінками.
Серед випускників були й три представниці прекрасної статі. За словами однієї з них, солдата резерву Людмили Калініної, яка виконувала обов’язки старшини навчальної роти, під час перебування у стінах «учебки» бійців «Донбасу» всіляко підтримували представники громади Золочева, волонтери зі Львова, Харкова, Тернополя, Дніпропетровська, Херсона та багатьох інших міст. До того ж ідеться не лише про матеріальні пожертви – продукти, цигарки, засоби гігієни, медикаменти, одяг, взуття – а й, наприклад, про дві ікони, які подарувала резервістам одна з тернопільських родин, про те, що близько половини курсантів прийняли до своїх лав золочівські козаки, та про цілу низку екскурсій, завдяки яким «донбасівці» у вільний від служби час змогли відвідати історичні місця Львова, Луцька, Берестечка, помилуватися гірськими пейзажами в Яремчі, Буковелі, Ворохті.
Після короткострокової відпустки, одночасно із призначенням на посади молодших командирів на випускників «Школи сержантів» чекає підвищення у військовому званні. А незабаром у Золочеві почне навчання друга група курсантів із ще 60 «донбасівців».

 

Сергій КОВАЛЕНКО, «ІЗ».
Фото Віталія АЛЕКСЮКА 
та з особистого архіву
Людмили КАЛІНІНОЇ
друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті