П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
04/12/2014 14:37

Справа всеукраїнського масштабу

Традиційна донорська акція ДАІ «Здай кров – збережи життя» цього року набула нового змісту. Учасники все­українського заходу, що відбувся в межах Тижня безпеки дорожнього руху, мали на меті поділитися кров’ю не лише з потерпілими в ДТП, а й постраждалими у протистоянні із сепаратистами на сході нашої країни.

Київщина

До відділення переливання крові столичної лікарні «Феофанія» разом із добровольцями з Департаменту Державтоінспекції та спецзагону ДПС особливого призначення працівників ДАІ приїхав і керівник підрозділу Анатолій Сіренко. «На мою думку, така акція вкрай необхідна в нинішніх реаліях, – зазначив очільник ДДАІ УМВС України, який, до речі, цього дня вже вдесяте став донором. – Сподіваюся, що ми зможемо допомогти багатьом людям».

За добру справу правоохоронцям щиро подякував завідувач відділення переливання крові Пет­ро Охріменко. «Поповнення банку крові завжди актуальне питання, – наголосив він, – та нині доречне, як ніколи. Зібраний донорський матеріал ми направимо до лікарень на схід країни. І це дозволить надавати вчасну й належну медичну допомогу бійцям, пораненим під час АТО».

Шляхетну ініціативу керівника ДДАІ активно підтримали даївці всієї країни. Тож щорічна акція «Здай кров – збережи життя» набула значних масштабів.

 

Хмельниччина

Радо зустріли донорів-пра­во­охоронців у Хмельницькій обласній станції переливання крові. «Три-чотири рази на тиждень до нас звертаються із запитами з Хмельницького військового шпиталю, де лікують близько сот­ні поранених захисників України, – повідомив завідувач відділення переливання та заготівлі крові Ярослав Столяр. – Питання донорства стоїть дуже гостро. Нам конче потрібні добровольці, особливо з негативним резусом». «Знаючи про таку ситуацію, хмельницькі держінспектори вирішили поділитися своєю кров’ю», – додає начальник обл­управління ДАІ Дмитро Кийов. Протягом тижня близько п’ят­де­сяти даївців побували на станції переливання крові. Один із них – старший інспектор з особливих доручень відділу автотехнічної інспекції ДАІ Віктор Ціліцінський. «Уперше я здав кров вісім років тому для лікування своєї дружини, – каже правоохоронець. – Відтоді не раз ставав донором, щоб помогти людям, які є чиїмись рідними, коханими, близькими. А допомогти нашим захисникам, на мою думку, ми просто зобов’язані».

 

Буковина

Фахівці Чернівецького обласного центру служби крові стверджують: останнім часом зросла кількість добровольців, які діляться своєю кров’ю, щоб допомогти, насамперед, пораненим у бойових діях у районі проведення АТО. «Люди розуміють, яка в країні складна ситуація», – кажуть медики. І в цьому контексті донорська ініціатива ДАІ Буковини – свідомий і своєчасний відгук на потреби суспільства.

Об’єднані гаслом «Здай кров – збережи життя», даївці якраз перебували в обласному центрі служби крові. І саме тоді виник­ла нагальна потреба надати допомогу пацієнту «швидкої». В одного з добровольців у погонах виявилась потрібна група крові, яку після забору й усіх необхідних перевірок одразу ж використали для виготовлення «тромбомаси». «Хлопці зробили дуже важливу справу, – цитуємо заві­дувачку відділу діагностики Наталію Байдак. – Завдяки їм уже врятовано життя людини!»

 

Волинь

З ентузіазмом долучилися до всеукраїнської акції й вартові порядку на шляхах Волинського краю. «Ми розуміємо, наскільки важливі такі заходи, – зазначив начальник обласного УДАІ Володимир Кравченя. – Щодня на наших дорогах скоюються нещасні випадки, і нерідко від наявності донорського матеріалу залежить життя постраждалих. А нині підтримки потребують герої, що дістали поранення, відстоюючи цілісність України». 

За даними фахівців обласної станції переливання крові, тепер потрібні фактично всі групи крові. Поранені, яких щодня доправляють до мед­закладів Волині зі Сходу, часто потребують переливання крові чи лікування із застосуванням її компонентів. Тож працівники ДАІ Волині вважають донорство своїм громадянським обов’язком, особливо зважаючи на той факт, що їхні колеги несуть нелегку службу на «гарячому» сході нашої країни.

 

Підготувала Марина Гонтар, «ІЗ», за матеріалами регіональних підрозділів зв’язків із громадськістю

друкувати
Додати коментар

Інші статті