Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Юридична консультація
20/11/2014 16:40

Звання в порядку заохочення

Чула, що працівникам ОВС, які залучені до АТО в порядку заохочення, присвоюють спеціальні звання й надають винагороду в розмірі 100 % місячного грошового забезпечення та заробітної плати, але не менш ніж 3 тисячі гривень, у розрахунку на місяць. Роз’ясніть, будь ласка, правові підстави.

Н. Гарушина, Житомирська обл. 

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2014 р. № 271 «Про заохочення осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ – учасників антитерористичної операції» для заохочення осіб рядового й начальницького складу органів внутрішніх справ, які залучаються до проведення антитерористичної операції, встановлено дозволити Міністерству внутрішніх справ під час проведення антитерористичної операції присвоювати в порядку заохочення особам рядового й начальницького складу органів внутрішніх справ – учасникам антитерористичної операції чергові спеціальні звання до полковника міліції включно незалежно від займаної посади та строків вислуги у відповідному званні.
Постановою Кабінету Мініс­трів України від 4 червня 2014 р. № 158 «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів на 2014 рік, та виділення коштів з резервного фонду державного бюджету» встановлено: за безпосередню участь в антитерористичних операціях, здійсненні заходів із забезпечення правопорядку на державному кордоні, відбиття збройного нападу на об’єкти, що охороняються військовослужбовцями, звільнення цих об’єктів у разі захоплення або спроби насильного заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою військовослужбовцям, зокрема строкової військової служби, особам рядового й начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, резервістам і працівникам (невійськовослужбовцям) льотного, льотно-підйом­ного, інженерно-технічного складу авіації Національної гвардії і Державної прикордонної служби, водіям автотранспортних засобів Національної гвардії і Державної прикордонної служби починаючи з 1 травня 2014 р. виплачується винагорода в розмірі 100 відсотків місячного грошового забезпечення й заробітної плати, але не менш ніж 3 тис. гривень, у розрахунку на місяць.
Виплата винагороди здійснюється також під час перебування на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я у зв’язку з пораненнями (контузіями, травмами, каліцтвами), отриманими під час участі в зазначених операціях і заходах.
друкувати
Додати коментар

Інші статті