Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Юридична консультація
10/11/2014 12:43

Виплати гарантованої суми відшкодування за вкладами

Поінформуйте, будь ласка, коли й упродовж якого часу Фонд розпочинає виплату гарантованої суми відшкодування за вкладами в банку, що ліквідується?

А. Петренко, 

Житомирська обл.

 

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочинає виплату коштів вкладникам, їхнім представникам і спадкоємцям у національній валюті України в готівковій або безготівковій формі не пізніше як за сім днів із дня ухвалення рішення про відкликання банківської ліцензії й ліквідацію банку.

У разі ліквідації банку дізнатись про початок виплат гарантованої суми відшкодування за вкладами можна через офіційні засоби масової інформації – газети «Голос України», «Урядовий кур’єр» – або зателефонувавши на номер «гарячої лінії» Фонду.

Протягом 30 робочих днів із дня початку виплат вкладник може отримати свої кошти в ме­жах гарантованої суми відшкодування безпосередньо у відділеннях банка-агента. Після закінчення зазначеного терміну виплати гарантованої суми відшкодування відбуватимуться за результатом розгляду індивідуальних письмових звернень вкладників до Фонду. Для цього вкладнику необхідно надіслати до Фонду такі документи:

– заяву довільної форми про виплату гарантованої суми відшкодування із зазначенням фактичного місця проживання, особистим підписом і датою;

– копію довідки органу державної податкової служби про присвоєння реєстраційного номера фізичної особи – платника податку (ідентифікаційний код);

– копію паспорта або документа, що замінює його (сторінки, що містять прізвище, ім’я, по батькові, інформацію про номер документа, ким виданий, дату видачі, місце проживання).

Фонд завершує виплату гарантованих сум відшкодування за вкладами в день внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб запису про ліквідацію банку як юридичної особи.

друкувати
Додати коментар

Інші статті