Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Юридична консультація
06/10/2014 13:41

Здобувати освіту ніколи не пізно

Мені 48 років, трудовий стаж – майже 25 літ. Так сталося, що на роботу влаштуватися за спеціальністю не можу. Чув, що для таких, як я, є програма, що надає змогу підвищити кваліфікацію або пройти перепідготовку. Розкажіть, будь ласка, про неї докладніше.

В. Харченко, Хмельницька обл.

Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення», особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менш як 15 років, мають право до досягнення пенсійного віку на одноразове отримання ваучера для підтримання їхньої конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних видів економічної діяльності. Вибір професії (спеціальності) із затвердженого переліку, форми й місця навчання здійснюється особою.
Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом.
Оплата ваучера здійснюється коштом Фонду загальнообов’яз­кового державного соціального страхування України на випадок безробіття, з огляду на його фінансові можливості.
Щоб детальніше дізнатися про це, авторові листа слід звернутися до територіальних органів центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції.
друкувати
Додати коментар

Інші статті