Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Юридична консультація
12/09/2014 15:21

Компенсація за невикористану відпустку

Маю невикористані дні відпустки за 2014 рік. Хотіла б відгуляти частину з них, а за решту взяти компенсацію. Чи можливо це?

Н. Карпова, Херсонська обл.

Відповідно до Закону України «Про відпустки», у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі невикористані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей.

У разі звільнення керівних, педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників, спеціалістів навчальних закладів, які до звільнення пропрацювали не менш як 10 місяців, грошова компенсація виплачується за невикористані дні щорічних відпусток із розрахунку повної їхньої тривалості.

У разі переведення працівника на роботу на інше підприємство грошова компенсація за невикористані ним дні щорічних відпусток за його бажанням повинна бути перерахована на рахунок підприємства, на яке перейшов працівник.

За бажанням працівника частина щорічної відпустки замінюється грошовою компенсацією. При цьому тривалість наданої працівникові щорічної й додаткових відпусток не повинна бути меншою ніж 24 календарних дні.

Особам віком до вісімнадцяти років заміна всіх видів відпусток грошовою компенсацією не допускається. Отже, відповідно до вищевикладеного, підприємство може замінити відпустку працівника грошовою компенсацією, дотримуючись таких умов: 

– працівник є повнолітнім, тобто досяг 18 років;

– його основна відпустка разом із додатковими становить більше як 24 календарних дні; 

– зазначені 24 календарні дні вже були надані працівникові. 

Якщо у працівника тривалість щорічної відпустки дорівнює мінімальній (24 календарні дні на рік) і він не має додаткових відпусток, виплатити компенсацію за всі дні невикористаної відпустки йому можуть лише в разі звільнення. 

друкувати
Додати коментар

Інші статті