Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Служба
19/08/2014 13:32

Правоохоронцям допомагатиме ЛОЦМАН

Днями у приміщенні чергової частини Львівського міського управління міліції запрацював Львівський оперативний Центр Миттєвого Адміністрування Нарядів міліції – ЛОЦМАН. Наказ про його створення підписав начальник ГУ МВС Львівщини полковник міліції Дмитро Загарія. Що таке  ЛОЦМАН, які його функції і як у подальшому розвиватиметься оперативний центр – повідав начальник штабу міліцейського главку Львівщини  полковник міліції Юрій Гладун.

За його словами, під час створення ЛОЦМАНА за приклад слугував досвід поліції Польщі. Систему запроваджено задля оптимізації контролю за розміщенням нарядів, а отже – зменшення часу, потрібного для прибуття правоохоронців на місце події за викликом громадян. Усі наряди міліції нині підпорядковані безпосередньо Львівському міському управлінню внутрішніх справ і схема реагування виглядає так: на лінію 102 надходить звернення, оператор опрацьовує його та передає інформацію нарядам. Той із них, що перебуває найближче до місця події, – і виїздить на виклик. 
– Фактично, ми усунули проміжну ланку між заявником та нарядом міліції. Усе обладнання, до слова, придбане на кошти громади міста – ми співпрацюємо і з міським головою, і з депутатами. І дуже вдячні їм за допомогу, – зазначив Юрій Гладун.
Завдяки новій системі всі звернення реєструються в електронному форматі, інформація миттєво опрацьовується, вноситься до бази, складається робоча картка заяви, тож жодне звернення не залишається без реагування.
Наступним етапом роботи системи є GPS-навігація. Кожен правоохоронець, котрий заступатиме на службу, матиме при собі пристрій, за допомогою якого відстежуватиме пересування нарядів. Інформація з усіх датчиків відображатиметься на карті Львова. 
Ще одна важлива частина функціонування оперативного центру – система відеоспостереження, що передбачає встановлення відеокамер у громадських місцях Львова, а також закріплення камер на форменому одязі вартових порядку. Це дасть можливість спостерігати за ситуацією у місті в режимі реального часу.
– Уже на першому етапі запровадження системи ЛОЦМАН нам вдалося досягти зменшення часу на реагування, централізованого керування нарядами, а також стовідсоткового реагування на кожне звернення громадян, – резюмував Юрій Гладун.
ВЗГ ГУМВС 
у Львівській області 

друкувати
Додати коментар

Інші статті