Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Юридична консультація
24/07/2014 17:14

Єдиний розмір допомоги при народженні дитини

У серпні дружина має народити третю дитину. Роз’ясніть, будь ласка, які нововведення діють тепер стосовно одноразової виплати на третю дитину?

В. Іщук, м. Київ 

 

Відповідно до ст. 12 Закону Ук­раїни «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», допомога при народженні дитини призначається в розмірі 41 280 грн. Виплачується допомога одноразово у сумі 10 320 гривень, решта її суми надається протягом наступних 36 місяців рівними частинами в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. Отже, матері отримуватимуть за кожне немовля, незалежно чи воно перше, друге і т. д. – однакову суму.

Такі зміни у ст. 12 вищевказаного Закону внесено Законом України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення умов для економічного зростання України», і діють вони з 1 липня поточного року. Також цим Законом було виключено розділ IV Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», який називався – Допомога для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Як у ньому зазначається, з метою оптимізації соціального захисту сімей з дітьми допомогу у разі народження дитини та для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку об’єднано в один вид – допомогу у разі народження дитини. Отже, з 1 липня 2014 року окремо допомога для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку встановлюватись не буде.

Допомога, яка була призначена до 1 липня 2014 року, не переглядатиметься, а виплачуватиметься в тих же розмірах і в ті ж терміни, оскільки відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» допомога при народженні дитини надається у розмірі, встановленому на дату її народження. 

друкувати
Додати коментар

Інші статті