Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Юридична консультація
18/07/2014 15:02

За путівку – частину вартості

В одному з номерів «ІЗ» прочитав про забезпечення безплатними путівками працівників ОВС, а також колишніх військовослужбовців та колишніх працівників органів внутрішніх справ і ветеранів. Хотілося б дізнатися, хто з цих категорій осіб має право на путівки з оплатою частини вартості.

Ю. Жебраков, 

Полтавська обл. 

 

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2011 р. № 446 «Про затвердження Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військово­службовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їх сімей», путівками до санаторно-курортних закладів з оплатою 25 відсотків їхньої вартості забезпечуються:

військовослужбовці (крім військовослужбовців строкової військової служби), особи рядового й начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, Держ­спец­зв’язку;

особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист», та які отримують пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»;

члени сімей осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною (дружина (чоловік) і діти віком до 18 років);

військовослужбовці СБУ, яких звільнено зі служби за віком, станом здоров’я або вислугою років.

Путівками до санаторно-курортних закладів з оплатою 50 відсотків їхньої вартості забезпечуються: 

члени сімей військовослужбовців (крім військовослужбовців строкової військової служби), осіб рядового й начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, Держспецзв’язку;

члени сімей військовослужбовців, які загинули (померли) або пропали безвісти під час проходження військової служби (крім військовослужбовців строкової служби). До таких членів сімей належать батьки, дружина (чоловік), неповнолітні діти, а також діти-інваліди та інваліди з дитинства (незалежно від їхнього віку), які отримують пенсію в разі втрати годувальника відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»;

члени сімей осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внут­рішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист».

Компенсація за доплату, пов’язану з поліпшенням умов проживання в санаторно-курортних закладах, та продовження строку лікування не виплачується.

Військовослужбовці, особи рядового й начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, Держспецзв’язку, особи, зазначені у статтях 6-1–6-4 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань», ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», ветерани військової служби, органів внутрішніх справ, служби цивільного захисту, Держ­спец­зв’язку та інших державних органів, які не мають у сфері управління санаторно-курортних закладів, забезпечуються путівками до санаторно-курортних закладів інших міністерств та центральних органів виконавчої влади відповідно до Порядку надання медичної допомоги у військово-ме­дичних закладах і взаєморозрахунків за неї між військовими формуваннями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 1999 р. № 1923, з урахуванням завантаженості таких санатор­но-курортних закладів.

Забезпечення путівками інвалідів з військовослужбовців строкової військової служби, які отримують пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», здійснюється Мінсоцполітики згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. № 187 «Про затвердження Порядку забезпечення сана­тор­но-курортними путівками деяких категорій громадян органами праці та соціального захисту населення».

друкувати
Додати коментар

Інші статті