П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Освіта
18/07/2014 14:37

Молодь вчитимуть по-новому

Цього року близько 6 тисяч юнаків і дівчат хочуть вступити до вишів МВС, повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар. 

Близько тисячі потенційних абітурієнтів постійно проживають на території Донецької та Луганської областей. Їм будуть створені всі належні умови та безплатно надані місця для проживання на час вступних випробувань до будь-якого іншого вишу МВС на території держави. Також у МВС планують відновити роботу кількох раніше закритих відомчих навчальних закладів.

За словами Сергія Чеботаря, цьогорічна вступна кампанія у вищих навчальних закладах системи МВС підходить до свого заключного й найголовнішого етапу – проведення вступних випробувань. Проте ситуація, яка сьогодні склалася в державі, не дозволяє належним чином організувати набір до міліцейських вишів, розташованих у Донецькій і Луганській областях.

Саме тому юні мешканці цих областей, які хотіли б вступити до Луганського державного університету внутрішніх справ ім. Е. Дідоренка або до Донецького юридичного інституту, матимуть змогу обрати будь-який інший університет або академію відомства.

Абітурієнтам будуть створені всі належні умови та безплатно надані місця для проживання на час складання ними вступних іспитів. Після закінчення АТО буде негайно розглянуте питання відновлення роботи вищезгаданих навчальних закладів.

Крім того, у Міністерстві внутрішніх справ ухвалено рішення про передислокацію Кримського факультету Одеського державного університету внутрішніх справ до Херсона. Відновлюється робота Прикарпатського факультету Національної академії внутрішніх справ у місті Івано-Фран­ківську. У подальшому на їх базі буде організована підготовка фахівців для блоку міліції громадської безпеки. Також вивчається питання щодо можливості створення навчального підрозділу в місті Кіровограді. Все це сприятиме підготовці молодих спеціалістів для роботи в реформованій системі правоохоронних органів.

Сергій Чеботар наголосив, що відомчі вищі навчальні заклади системи МВС з моменту свого заснування впевнено займають своє місце в загальнодержавній системі вищої освіти, забезпечуючи підготовку фахівців для всіх основних служб відомства. Нав­чаль­но-виховний процес ведуть понад 220 докторів наук та 1,5 тисячі кандидатів наук. Під час навчання курсанти забезпечуються форменим одягом, проживанням та харчуванням, а також виплатою грошового утримання. Про роботу кожного вишу, а також про правила приймання на навчання можна довідатися на їхніх офіційних сайтах.

– На сьогодні змінюється система підготовки фахівців з використанням європейського досвіду, зокрема з обов’язковим володінням іноземною мовою, – зазначив Сергій Чеботар.

Микола Гулевич, м. Київ

друкувати
Додати коментар

Інші статті