Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Юридична консультація
07/07/2014 17:33

Їдеш із песиком? Оплати всі місця в купе

Хочу поїхати до батьків у Тернопіль. Маю маленького песика. Чи пустять мене з ним у купе?

Н. Желебрис, Сумська обл.

 

Перевезення собак у внутрішньому сполученні здійснюється відповідно до «Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України», затверджених наказом Мін­транс­зв’язку від 27.12.2006 № 1196 (зі змінами). Згідно з цими Правилами, перевезення собак незалежно від розміру при собі в купе пасажирського чи швидкого поїзда, зокрема собак-су­про­від­ни­ків сліпих, дозволяється лише в купейному вагоні за умови викупу пасажиром усіх місць купе.

Великі собаки (вищі 45 см, не більше одного) перевозяться в намордниках на ланцюжках або ремінних прив’язках, малі собаки – в ящиках, корзинах, клітках (не більш як дві особини).

У вагонах поїздів «Регіональний експрес», швидкісних поїздів Інтерсіті та Інтерсіті+ кімнатні тварини не більш як дві особини (малі собаки, коти тощо) перевозяться в ящиках, корзинах, клітках або контейнерах із водонепроникним абсорбуючим дном (не більше одного місця ручної поклажі), які розміщуються на руках у пасажира або під місцями для сидіння.

У швидкісних поїздах Інтерсіті+, де, згідно з конструкцією вагона, місця для сидіння не ві­докремлені, перевезення великих собак не здійснюється. 

У швидкісних поїздах Інтерсіті, де місця для сидіння є відокремленими, перевезення великих собак дозволяється за умови викупу всіх місць у купе.

У швидкісних поїздах Інтерсіті, де місця для сидіння не є ві­докремленими, перевезення собак не здійснюється.

У регіональних поїздах великі собаки перевозяться в крайніх тамбурах першого й останнього вагонів під наглядом супровідника, а малі собаки розміщуються під місцями для сидіння в ящиках, корзинах, клітках (не більш як дві особини).

Дрібні кімнатні тварини (крім собак) і кімнатні декоративні птахи перевозяться в усіх типах вагонів незалежно від наявності ручної поклажі й повинні бути поміщені в ящики, корзини, клітки (не більше одного місця ручної поклажі) й вільно розміщатися на місцях, відведених для ручної поклажі.

Оформлення перевезення здійснюється багажною квитанцією з написом на лицьовому боці «Багаж на руках пасажира» або квитанцією за формою ЛУ-12а чи перевізним документом, оформленим електронним способом, окремо для великого собаки чи місця ручної поклажі (ящика, корзини, клітки). Наявність офор­мленого належним чином ветеринарного документа для собак, дрібних кімнатних тварин і кімнатних декоративних птахів є обов’яз­ко­вим.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті