Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Наші люди
05/06/2014 17:32

Проведено ротацію батальйонів НГУ

29 травня в Новопет­рі­всь­кому навчальному центрі Національної гвардії України відбувся урочистий мітинг із нагоди від’їзду 2-го резервного батальйону НГУ в район виконання завдань.

До строю бійців, що вже пройшли курс підготовки й склали Військову присягу, звернувся секретар РНБО Анд­рій Парубій: «На сході нашої держави, де вже доблесно несе службу перший батальйон резервістів, у складній оперативній обстановці, коли свистять кулі над головами, гартуються безстрашний дух нації та справжня еліта української армії». Також він побажав воїнам сили духу й мужності.

Командувач Національної гвардії України генерал-лей­те­нант Степан Полторак висловив упевненість, що резервісти 2-го батальйону за прикладом побратимів під час виконання завдань на сході держави з честю нестимуть звання захисників Вітчизни.

Згодом секретар РНБО повідомив на своїй сторінці у «Фейс­буку», що 1 червня бійці 2-го резервного батальйону НГУ заступили на бойові пости навколо Слов’янська й того ж дня здійс­нили перше затримання сепаратистів. Тим часом 31 травня в Нових Петрівцях урочисто зустріли 1-й резервний батальйон Національної гвардії України, що повернувся з бойового чергування, яке він ніс із 15 квітня в районі Ізю­ма та Сло­в’ян­ська.

За словами представників командування Північного опе­ра­тив­но-територіального об’єд­нан­ня НГУ, вишкіл резервістів 1-го батальйону, згуртованість, сміливість і рішучість, виявлені під час збройних протистоянь, часто отримували високу оцінку керівництва антитерористичної операції, командування Нац­гвардії та перших осіб держави, підрозділ не раз відзначено як один з найефективніших у боротьбі з терористами.

На заході гвардійці-ре­зер­віс­ти вшанували хвилиною мовчання загиблих побратимів і вирішили наступного дня відвідати село Гайшин Переяслав-Хмель­ницького району Київщини, щоб віддати шану загиблому під час АТО рядовому резерву Станіславу Зінчику. Командування надало вичерпні відповіді на запитання резервістів, а офіцери штабу столичного з’єд­нан­ня НГУ зробили уточнення щодо оформлення документів для надання пільг, гарантованих державою для учасників АТО.

Ірина МАКАРЧЕНКО, 

Євген РОЖЕНЮК, м. Київ.

Фото Романа ГЕРАСІМЕНКА 

та Дмитра ЖМОВКИ

друкувати
Додати коментар

Інші статті