Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Наші люди
05/06/2014 17:32

Він був учителем. Загинув, як солдат

27 травня в селі Гайшині Переяслав-Хмельницького району Київської області з військовими почестями провели в останню путь резервіста Національної гвардії України Станіслава Зінчика, що загинув під час участі в антитерористичній операції на Донеччині.

Станіслав Михайлович народився 22 вересня 1975 року. Після закінчення середньої школи пройшов строкову військову службу в підрозділі Прикордонних військ, дислокованому в місті Іллічівську. 2001-го закінчив Переяслав-Хмель­ниць­кий державний педагогічний університет, працював учителем української мови та літератури в місцевій школі. Активно зай­мався спортом – фітнесом, плаванням, футболом, альпінізмом. З початком подій Євромайдану він став до лав громадських активістів, а згодом одним з перших добровольців уклав конт­ракт про проходження служби у військовому резерві Нацгвардії й пройшов курс бойової підготовки, зарекомендувавши себе сумлінним солдатом і добрим товаришем.
Діставши наказ відбути на схід, Станіслав Михайлович без вагань вирушив зі зброєю в руках боронити цілісність української держави, залишивши вдома дружину та семимісячного сина. Ввечері 24 травня блокпост на східній околиці міста Слов’янська, де разом з бойовими товаришами ніс службу рядовий резерву Зінчик, атакували озброєні терористи. Під час бою, що тривав близько двох годин, два гвардійці дістали поранення. Коли в блокпост влучила ворожа граната, Станіслав Михайлович встиг закрити собою однополчан…
Останню шану полеглому гвардійцю віддали його родичі, друзі, однополчани та односельці, із прощальним словом виступили командир столичного з’єд­нання НГУ полковник Роман Леонович, виконувач обов’язків командира підрозділу, в якому служив покійний, майор Володимир Младенов, голова Гайшинської сільської ради Олександр Тур, заупокійне богослужіння відправив настоятель храму Іоана Богослова отець Олег.
Євген РОЖЕНЮК, 
м. Київ.
Фото автора

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті