Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Наші люди
05/06/2014 15:02

Іграшки, що дарують радість

Працівниця Управління кадрового забезпечення УМВС Херсон­щини майор міліції Ольга Кумейська має чудове захоплення, завдяки якому не лише відволікається від буденності, а й дарує позитивні емоції рідним, близьким, колегам. Візитною карткою Ольги стали іграшкові зайчики – ляльки-тільди.

Максимальної зосередженості та комунікабельності вимагає від Ольги її щоденна служба: старший інспектор з особливих доручень Кумейська опікується комплектуванням і проходженням служби працівників херсонської міліції. Вона спілкується з претендентами на вакантні посади, проводить консультації з питань проходження служби, відповідає за особові справи працівників. А перевести подих після робочих буднів і відпочити їй допомагають хобі: Ольга любить готувати, в’яже, вишиває, цікавиться дизайном інтер’є­рів, колекціонує незвичайні та старовинні чайники. Але найбільшим її захопленням уже років зо три є виготовлення зайчиків-тільд.
Переглянувши якось фільм про творчість норвезької дизайнерки, авторки ляльки-тільди Тоні Фіннангер, херсонська міліціонерка була вражена її іграшками ручної роботи, що є справжніми витворами мистецтва. Ользі захотілося спробувати власноруч зробити симпатичного зайчика. Так склалося, що незабаром, на день народження, батьки подарували доньці швейну машинку, тож мрія створити тільду доволі швидко збулася.
Майстриня-по­чат­ківець не ставила собі за мету копіювати побачені роботи. Вона фантазувала, скрупульозно робила ескізи, обмірковувала найдрібніші деталі, ретельно підбирала тканини. Нині у колекції майора Кумейської – близько півсотні зай­чи­ків-тільд, а крім них, є ще й в’язані казкові тваринки, іграшки з паперу, ялинкові прикраси. Усі роботи навіть не згадати – більшість із них авторка дарує, і не лише діткам. Адже текстильний зайчик – іграшка універсальна: вона не лише забавить малюка, а й прикрасить інтер’єр спальні чи вітальні, стане чудовим романтичним подарунком. До речі, оригінальний презент майстриня приготувала своїй сестрі до весілля – створила милих вуханів-наречених. Вони, як і кожен витвір Ольги, викликають щире захоплення й радісну усмішку. Та це й не дивно. Адже іграшки Кумейської не просто старанно пошиті, у них авторка вкладає часточку своєї душі.
Такий підхід до справи, власне, як і талант, жінка успадкувала від своєї бабусі Віри Петрівни: «Вона чудово шиє, в’яже й вишиває. Бабуся навчила мене всьому, що вміла сама». Тепер наставниця пишається своєю онучкою-ученицею, яка успішно поєднує службу в органах внутрішніх справ і творче хобі. 
Між іншим, здобутки майора Кумейської надихнули до творчості й її колежанок по міліцейській службі. Тепер і вони тішать діток, рідних, колег-чоловіків оригінальними подарунками ручної роботи.
Світлана РЯБОВА, Херсонська обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті