Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Наші люди
05/06/2014 15:02

Фотографія – спосіб життя

Начальник курсу факультету підготовки фахівців для слідчих підрозділів Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е. О. Дідоренка підполковник міліції Ігор Пучков з дитинства закоханий у мистецтво фотографії. Його роботи не просто зупиняють мить, вони дають можливість побачити всю красу життя. 

Перші знімки Ігор Пучков зробив ще хлопчаком. З ностальгією згадує радянські плівкові фотоапарати «ФЕД-3» і «ФЕД-5», магічний ритуал проявляння відзнятих плівок, розповідає про творчі пошуки. Перечитавши багато статей і книжок, він, зреш­тою, визначився із жанром: віддав перевагу портретній зйомці й фоторепортажу. «Мені подобається фотографувати людей, зокрема курсантів, які згодом залишать університет, роз’їдуться по всій країні. А на зроблених мною світлинах – вони завжди разом, – каже Ігор Євгенович. – У репортажу своя магія: це завжди щирі емоції, природність».

Пучков вважає, що справж­ній фотограф має розвивати свої здібності, безперервно вчитися. Власне, на це він не шкодує ні часу, ні зусиль, ні коштів. «Тепер фотографує ледь не кожен, доволі часто мобільним телефоном. Та й якісна техніка нині доступна, – ділиться міркуваннями співрозмовник. – Але, як на мене, фотографія – це не просто фіксація моменту. Якісний знімок повинен мати зміст, свою філософію. Лише за цієї умови існує мистец­тво фотографії».

В архіві Ігоря Євгеновича – сотні фотографій. І вочевидь їхня кількість і надалі збільшуватиметься. Адже підполковника міліції щоденно надихають курсанти та колеги, родина, а найбільше – спілкування з найближчим другом, що є одним із провідних фотографів Луганщини. Завдяки його порадам представник міліцейської професії на дозвіллі вчиться бачити незвичайне в звичайному, розвиває свої здібності, прагне нового, зокрема провести фотозйомку в екстремальних умовах. «Хочеться поїхати на величезний водоспад або, наприклад, на Камчатку, й спробувати свої сили там», – ділиться мріями Ігор.

Роботи фотографа в міліцейських погонах, зроблені в різні роки, демонструють невпинне зростання його майстерності. Та кожна картка – й безпосередні дитячі, юнацькі кадри, й останні знімки, образні, змістовні – свідчить, що фотографія для автора – це спосіб життя.

Галина ПРИЩЕПА,  

м. Луганськ

друкувати
Додати коментар

Інші статті