Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Наші люди
05/06/2014 15:01

Конструктор, музикант, художник і поет

Григорій Карбань – ветеран ОВС із Харківщини, колишній працівник Нововодолазького райвідділу внут­рішніх справ – завжди дивував і нині дивує своє оточення розмаїттям талантів: він пише вірші, грає на баяні, малює. А найбільше полюбляє конструювати. 

Творчий доробок майстра – більш ніж солідний. Найцікавіші та, мабуть, найбільш трудоємні експонати – деталізовані моделі літальних апаратів: гелікоптера Мі-8 і літака Ан-2. Одну з найкращих своїх робіт – макет танка Т-34 – Карбань презентував військовому комісаріату, де після виходу у відставку пропрацював тринадцять років. Є серед витворів майстровитих рук харків’янина й композиція на сільську тематику: це багатоелементна модель млина, а біля нього – селянин на возі, запряженому двома кіньми, поряд з якими – маленьке лошатко.

Деякі моделі Григорія Миколайовича під’єднуються до електромережі. І коли мініатюрні копії починають оживати – миготить світлова сигналізація, крутяться лопаті, – вкотре захоплюєшся креативністю автора. Особливо враховуючи, що всі його витвори зроблені з нехитрих підручних засобів. До речі, зупинятися на досягнутому ветеран не збирається: нині працює над моделлю винищувача Су-27.

Та й це ще не все! Наш герой знаходить час і натхнення для написання пісень військової тематики, які під власний акомпанемент на баяні виконує на сцені районного Будинку культури, а ще – для створення художніх полотен.

Тож хочеться побажати Григорію Миколайовичу міцного здо­ров’я й довголіття, щоб він і надалі радував нас своєю творчістю.

Олександра АЛЄКСЄЄВА, 

Харківська обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті