Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Освіта
21/05/2014 17:46

Креативно-пізнавальний урок

Працівники УМВС України на Львівській залізниці побували у Стрілківській школі-інтернаті І–ІІІ ступенів. Правоохоронці були приємно вражені рівнем правової свідомості учнів сьомого класу цього навчального закладу, яку ті продемонстрували під час тематичного уроку-бесіди «Мої права  та обов’язки».

Власне, урок, що пройшов у рамках другого етапу обласного семінару «Правоосвітня та правовиховна робота в нав­чальному закладі», був доволі креативним. Школярі поділились на три групи, які отримали назви весняних місяців. Розглянувши «Конвенцію про права дитини», учасники «Березня» мали визначити особисті права, група «Квітень» – соціальні, а «травнева» команда – культурні.

Із наступним – ще складнішим – завданням школярі теж впоралися відмінно. Поділившись цього разу на чотири команди – «Калина», «Верба», «Мальва» та «Чорнобривці», – вони розглядали різні життєві ситуації і визначали, чи були в конкретних випадках порушені права дитини.

Слід зауважити, що міліціо­нери-транспортники зі Львівської залізниці напередодні відкритого уроку вже побували у Стрілківській школі: під час першого етапу семінару «Правоосвітня та правовиховна робота в навчальному закладі» вони обговорювали з освітянами питання формування правової свідомості молодого покоління. Нині ж вартові порядку переконалися, що школярі цього навчального закладу мають високий рівень правових знань.

А продовженням  заходу стала тематична концертна програма, яку підготували для гостей школи старшокласники. До речі, вірші, патріотичні пісні, танці, сценка з життя підлітків укотре підтвердили, що вихованці закладу добре знають свої права та обов’язки.

Христина РОМАНЧУК, 

Львівська обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті