Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Наші люди
24/04/2014 17:45

Заради дітей…

Понад чверть століття тому працівник ДСО міліції Херсонщини Бейоглан Гусейнов разом з іншими доб­ровольцями вирушив до Чорнобильської зони ліквідовувати наслідки атомного лиха. Тепер про ті дні нагадують не лише пожовклі фотографії, а й спомини. Вони, на відміну від світлин, не тьмяніють із роками.

Тоді, 1988-го, вдома залишалися молода дружина та маленький синочок. Серце краялося. Та міліціонер охорони мусив їхати в Чорнобиль, бо вважав своїм громадянським обо­в’язком не допустити подальшого поширення радіації і вберегти прийдешні покоління. У місті Прип’яті та селищі Зелений Мис херсонець разом з іншими працівниками ДСО з різних куточків країни охороняв майно та квартири евакуйованих громадян. Бейоглан Абіаліогли згадує, як мешкав разом із колегами в гуртожитку неподалік самої ЧАЕС. Було важко, та хлопці не занепадали духом. Щоб відволіктися від думок про страшні наслідки катастрофи, влаштовували музичні вечори з піснями під гітару, спортивні змагання з волейболу, футболу.

Нині багато товаришів-лік­відаторів Гусейнова вже на заслуженому відпочинку. Радіація підірвала здоров’я кожного: від отриманої дози чимало з них стали інвалідами, а дехто – передчасно пішов із життя. Бейоглан зберігає їхні фотографії, пам’ятає всіх…

Майор міліції Гусейнов, що все життя присвятив роботі у ДСО, нині очолює Скадовське міжрайонне відділення Державної служби охорони в Херсонській області. Як і в молоді літа, він життєрадісний і активний. Місцеві жителі добре знають Бей­оглана Абіаліогли, й не лише як правоохоронця. Він уже багато років поспіль допомагає в організації в курортному місті дитячих турнірів із рукопашного бою та футболу. Міліціонер не залишається байдужим до майбуття юних скадовців: опікується фізичним розвитком дітлахів, дбає про їхнє дозвілля. І дуже сподівається, що жоден із них не матиме перепустки на право в’їзду до закритої зони – такої, як колись була в нього.

Світлана РЯБОВА, 

Херсонська обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті