Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Служба
17/04/2014 17:08

Повернення блудного… ноутбука

Адвокат, речі якого поцупили на станції Бердичів Пів­ден­но-Західної залізниці, був приємно здивований професіоналізмом міліціо­нерів-транспорт­ни­ків, що забезпечують правопорядок на цій магістралі.

Чоловік мав їхати з Бердичева в Одесу нічним поїздом. Прибув на вокзал завчасно і, зручно вмостившись у залі чекання, мимохіть задрімав. А коли за кілька хвилин до відправлення потяга він прокинувся, виявилося, що сумка з ноутбуком, у якому була потрібна для роботи інформація, зникла. Потерпілий не міг відкласти важливої поїздки. Тож, прожогом заскочивши до чергової кімнати міліції, встиг лише повідомити, що його обікрали, і нашвидкуруч записати номер свого мобільного телефона. Затим відбув на Південь.

Попри доволі стислі дані про особу потерпілого й предмет крадіжки, черговий по станції капітан міліції Олександр Галицький відразу ж взявся за цю справу. У телефонному режимі він з’я­сував обставини пригоди й розробив план дій. Досвід оперативної роботи дозволив йому швидко визначити коло підозрюваних: правоохоронець навідався до спритників, які вже притягалися за аналогічні злочини й, теоретично, могли бути причетними до зникнення ноутбука. Однак «досвідчені» злодюжки запевнили, що це не їхніх рук справа, і, щоб відвести від себе підозру, запропонували допомогу. Уже за кілька хвилин спільна пошукова робота дала позитивний результат: патруль виявив викрадені речі. Невідомий зловмисник покинув сумку в кутку залу чекання, не зачепивши її вмісту.

Власник ноутбука був вкрай здивований оперативністю розшуку й щиро дякував капітанові Галицькому. Свою подяку він також висловив в офіційному зверненні до керівництва місцевого лінійного відділу міліції на станції Бердичів УМВС України на Південно-Західній залізниці.

А працівники Управління, своєю чергою, закликають пасажирів бути пильними й дотримуватись елементарних правил безпеки. Якщо ж уберегтися від крадія не вдалося, слід відразу повідомити про це працівників транс­портної міліції чи патрульної служби, або ж зателефонувати за номером «102».

Наталія МЕЛЬНИК, 

Київська обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті