Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Служба
10/04/2014 14:34

Нагорода від правоохоронців

Лист-подяку від начальника Сєвєродонецького МВ ГУМВС Луганщини отримав 24-річний житель міста Тарас Друк. Напередодні він рішуче кинувся на допомогу жінці, що стала жертвою вуличного грабіжника.

Того дня жителька Сєвєродонецька, знімаючи гроші з картки в одному з вуличних банкоматів, безтурботно розмовляла по мобільному. Приємну бесіду довелося перервати, адже гаманець, який жінка тримала затисненим під рукою, впав в око одному з перехожих. Він різко висмикнув шкіргалантерейний виріб – і щодуху чкурнув навтьоки. Жінка закричала й побігла за ним. Однак грабіжник, вочевидь, був кращим спринтером, тож дистанція між втікачем і переслідувачкою дедалі збільшувалася. Та вже за мить зловмисникові забракло пильності: перебігаючи проїжджу частину, він ледь не потрапив під колеса автомобіля. Місцевий житель Тарас Друк, що був за кермом тієї машини, різко загальмував. А почувши крик потерпілої, відразу зметикував, що до чого, і кинувся за порушником, який мчав у бік школи. Власне, на подвір’ї того навчального закладу й закінчився забіг горе-спортсмена.

Коли на місце пригоди прибула слідчо-оперативна група, Тарас і ще кілька хлопців, що нагодилися йому на допомогу, уже затримали ласого до чужих гаманців громадянина. Як з’ясу­валося пізніше, цей житель міста Сватове, 1981 року народження, уже був неодноразово судимим за крадіжки та грабежі. Власне, до Сєвєродонецька він приїхав із цілком конкретними намірами – підзаробити. Зрештою, «заробіток» вимірюватиметься для нього покаранням у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років або й більше, з огляду на непогашений умовний строк за поперед­ню судимість.

Жінка, якій повернули гаманця, щиро дякувала Тарасові. А незабаром на оперативній нараді від імені всього особового складу сєвєродонецької міліції вдячність чоловікові за свідому громадянську позицію та допомогу правоохоронним органам висловив начальник міського відділу внутрішніх справ полковник міліції Андрій Жданов.

Олена ЗАДИРАКА,

Луганська обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті